Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Restaurace Městského domu se po roce otevírá, zatím bude nabízet jen polední menu

Zprávy z regionu

16.6.2021

Autor: red

Novým provozovatelem restaurace v historickém Městském domě se stala společnost Apetit. Přerovská firma plánovala otevřít restauraci s kavárnou od března, epidemiologická opatření ale jejich plány přesunula na červen. Městský dům přivítá své hosty po téměř čtrnácti měsících v pondělí 21. června.

Městský dům

Město hledalo nového nájemce do své budovy dlouhé měsíce. Nového partnera našlo až ve společnosti Apetit, která v Přerově funguje už několik let a provozuje například Bistro Modrák, zajišťuje rozvážku jídel nebo výdej stravy v podnicích. "Počítáme s tím, že do konce prázdnin budeme návštěvníky lákat jen na denní menu, takže bude otevřeno od jedenácti hodin dopoledne do tří odpoledne. Od září, kdy začne v Měšťáku i kulturní program, budeme mít otevřeno až do večera," potvrdil Jaroslav Urbanec ze společnosti Apetit. Podle něj bude hlavním tahákem pro návštěvníky především skvělá kuchyně od kuchařského mistra, který se soustředí na zdravá jídla, připravovaná z čerstvých surovin a regionálních produktů.

Městský dům stojí na Masarykově náměstí od roku 1897 a patří k největším a nejvýznamnějším restauračním a zároveň kulturním zařízením ve městě. V posledních letech, konkrétně od roku 2014 do konce roku 2018, provozovaly restauraci Kulturní a informační služby města Přerova. Jenže podnik byl prodělečný a radnice na provoz doplácela každoročně zhruba 1,5 milionu korun. Posledním nájemcem byl Hotel Jana. Společnost přišla do Městského domu 1. ledna 2019 a měla v plánu po dobu pěti let nejen provozovat restauraci a kavárnu, ale také zmodernizovat interiér. Na to ale už nedošlo, k prvnímu květnu roku 2020 Jana na svou žádost smlouvu s městem ukončila.

Společnost Apetit, stejně jako Hotel Jana, bude do přerovské pokladny platit jen symbolické nájemné ve výši sto korun, samozřejmostí je plná platba spotřebovaných energií.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.