Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerovští závodníci sbírají medaile i v Evropě

Zprávy z regionu

29.9.2022

Autor: red

Přerovští závodníci se tento rok ukázali na dvou světových a jednom evropském závodě. Jako první se na konci června konalo Mistrovství Evropy juniorů v srbském Bělehradě, na které jeli Českou republiku reprezentovat kajakář Vojtěch Macháček a kanoistka Denisa Janáčková. Oba se taky podívali do maďarského Szegedu v Maďarsku na Mistrovství světa juniorů, které se konalo na začátku září.

Na Mistrovství Evropy obsadil Vojtěch na singl kajaku jedenácté místo, a na čtyřkajaku pak devátou pozici, obojí se jelo na 500m trati. Denisa se představila na singl kánoi na pětistovce a dvoustovce, na obou tratích obsadila osmé místo. 

Druhý týden v září se ještě konal závod Olympijských nadějí v Bratislavě, na kterém se představilo pět přerovských závodníků, a to Denisa Janáčková, Albert Šimek, Vít Příkopa, Laura Csomová a Tereza Jiskrová. Poslední dvě jmenované se nominovaly do závodu i přesto, že jsou o rok mladší než soupeřky a závody by se jich takto týkaly až příští rok.

Nejvíce se závody podařily Denise Janáčkové, která společně s Klárou Studničkovou z Ostrožské Nové Vsi vyhrála všechny své závody na debl kánoi a z Bratislavy si odvezla tři zlaté medaile. Albert Šimek společně s Ondřejem Hirschem z Kojetína skončili na kilometru dvanáctí, na pětistovce čtrnáctí a na dvoustovce se jim nepovedlo postoupit ze semifinále. Vít Příkopa skončil na kilometrové trati společně s Martinem Nováčkem z Týna nad Vltavou na debl kánoi na sedmém místě. Na 500m trati se Vít na singl kánoi probojoval do velkého finále, kde obsadil osmé místo, dvoustovku dojel na dvanáctém místě. Laura Csomová reprezentovala na trati 1000 metrů na singl kajaku, kde skončila třináctá, a i na debl kajaku s Klárou Zendulkovou z Kojetína se nadvakrát probojovaly do finále A, kde skončily deváté a na 500m na výborném pátém místě. Poslední přerovskou závodnicí byla Tereza Jiskrová, která se nejlépe prosadila na 500m trati, kde se probojovala do velkého finále a mezi nejlepšími devíti dívkami obsadila osmé místo. Na 500m trati dojely s Emou Mulačovou na jedenáctém místě. 

Také díky výkonům svěřenců přerovské kanoistiky skončila česká výprava s dvaceti medailemi v celkovém hodnocení v rámci závodu Olympijských nadějí na třetím místě za vítězným Maďarskem a druhým Německem.

Albert Šimek

red

Reklama

RESTAURACE HOTELU JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Hotelu Jana nabízí luxusní klimatizované prostředí pro vaše rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro oběd či večeři ve dvou. Restaurace nabízí výbornou mezinárodní kuchyni.