Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerovští úředníci budou pomáhat vyřizovat žádosti podnikatelů o kompenzace

Zprávy z regionu

15.3.2021

Autor: red

Se zpracováním žádostí podnikatelů, kteří kvůli epidemii nemohou podnikat a žádají stát o kompenzace, budou pomáhat i přerovští úředníci. Magistrát se k této formě pomoci dobrovolně přihlásil. Radní odsouhlasili smlouvu mezi městem a Ministerstvem průmyslu a obchodu. Úředníci budou mít na starosti formální kontrolu žádostí, zaslaných do programu COVID – Nájemné.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

"Ministerstvo má spoustu práce s vyřizováním žádostí podnikatelů a nestíhá reagovat tak, jak by si všichni přáli. Olomoucký magistrát se rozhodl pomoci a my jsme se k jejich nápadu iniciativně a rádi připojili," řekl přerovský primátor Petr Měřínský. Na tuto práci bude vyčleněno několik úředníků napříč několika odbory, projdou on-line školením a v nejbližším možném termínu se pustí do vyřizování. "Je přirozené, když si lidi pomáhají a v této době je to i nutné. Pokud vznikne v příštích dnech v Přerově očkovací centrum, budeme se snažit pomoci s administrativou i tam," konstatoval tajemník úřadu Petr Mlčoch. Agendu bude město provádět bezúplatně, cílem je nezištná pomoc podnikatelům, kteří potřebují mít svou žádost co nejrychleji vyřízenou.

Už dříve se zástupci agentury CzechInvest, která spolupráci na zpracování žádostí zprostředkovává, vyjádřili, že pomoc samospráv vítají, neboť o kompenzační programy je ze strany podnikatelů obrovský zájem.

red

Reklama

Pneu Kubeša s. r. o.

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme veškeré pneuservisní práce s největší zodpovědností. Můžete si u nás nechat opravit pneumatiky všech typů i rozměrů. Samozřejmostí je i prodej pneumatik, prodej alu i plechov...