Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerovští kanoisté jedou na Mistrovství Evropy

Zprávy z regionu

8.6.2022

Autor: red

Od 3. do 5. června se konal první nominační závod juniorů a zároveň druhý závod českého poháru v Račicích. 13 přerovských závodníků bojovalo o nominace a medaile, když závodili na tratích o délce 200, 500 a 1000 metrů na singlech i deblech.

Foto: Šimon Hruška

Nakonec Přerov domů přivezl 2 zlaté, 4 stříbrné, 6 bronzových a také dvě nominace do reprezentace na Mistrovství Evropy juniorů v Bělehradě pro Vojtěcha Macháčka a Denisu Janáčkovou. V kategorii do 23 let se nominoval i Vojtův starší bratr Jan, který momentálně závodí v barvách Dukly Praha.

V kategorii juniorů Vojta kromě nominace získal i 3 bronzové medaile. Jednu na singlu na 500metrové trati. A zbývající dvě společně s Filipem Jahodou ze Sparty Praha na pětistovce a kilometru. Albert Šimek jako mladší junior společně s Ondřejem Hirschem z Kojetína vybojovali 2. místo na 1000 metrech.

Foto: Šimon Hruška

Mezi dorostenci získal z Přerova nejvíce medailí Ondřej Neradil a to na singlkánoi na 1000 metrů. A společně s Honzou Novákem získali pro Přerov na 500 metrech bronzové medaile. Avšak v tomto závodě je předčil o rok mladší Vítek Příkopa, který společně s Martinem Nováčkem z Týna nad Vltavou získal stříbrné medaile.

 

Foto: Šimon Hruška

V kategorii kanoistek na dvoustovce zvítězila Denisa Janáčková a s Lenkou Kotkovou společně získaly bronz na 200 metrech a stříbro na 500 metrové trati.

A v nově vytvořené kategorii starších žaček, která vznikla kvůli velkému počtu závodníků v žákovských kategoriích, se na bedně dvakrát umístila Laura Csomová. Poprvé na 500 metrů, kde si dojela pro první místo a o den později dopádlovala na 2. místě na trati 200 metrové.

Všechny výsledky z víkendu: https://results.sportis.cz/cs/competitions/2253/

Foto: Šimon Hruška

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.