Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pod železniční tratí v Předmostí se začíná budovat tubus pro cyklisty

Zprávy z regionu

26.2.2020

Autor: red

Už v prvních březnových dnech se začne budovat pod železniční tratí mezi Přerovem a místní částí Předmostí cyklopodjezd.

Příležitost k této stavbě dala rekonstrukce železniční tratě, která tu probíhá. Díky ní nastala možnost postavit podjezd pro cyklisty. Ten se vybuduje odkopáním a stavba zasáhne do stávajících kolejí. Cyklopodjezd nebude přímo navazovat na současný podchod pro chodce. Železobetonový tubus o rozměrech zhruba 3x3 metry má být vybudován o pár metrů dál, blíže k obchodu Lidl. Hotový bude do konce letošního roku, ale první cyklisté ho na kolech projedou až po vybudování navazující cyklostezky Velká Dlážka - Hranická, která se už projektuje. Podjezd pro cyklisty bude stavět Správa železnic, město Přerov za tento tubus zaplatí 13 milionů 342 tisíc korun, přičemž dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury pokryje 85 procent uznatelných nákladů. Přerovská pokladna bude tedy nakonec chudší jen o dva miliony.

Současný podchod pod železniční tratí na straně u Lidlu je určen pouze chodcům, cyklisté mohou využívat k jízdě podchod na protější straně. Mnozí to ale nerespektují, protože by museli přejít silnici, takže se v podchodu objevují mezi chodci i cyklisté. Vybudování tubusu by mělo tento problém vyřešit.

Samotná stavba nepřinese žádná omezení chodcům ani cyklistům.

red

Reklama

MOTOR expert s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

MOTOR expert s.r.o. MOTOR SERVIS - specialista na DIAGNOSTIKU ZÁVAD elektronických systémů řízení motorů moderních automobilů - STANICE MĚŘENÍ EMISÍ s oprávněním pro více než 60 ...