Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Peníze města půjdou do škol i dopravních staveb

Zprávy z regionu

15.12.2019

Autor: red

Sedmnáct staveb za 67 milionů korun schválili v rámci rozpočtu pro rok 2020 přerovští zastupitelé. Ve výčtu jsou pouze větší akce, konkrétně ty nad půl milionu korun.

Hřiště Základní školy U Tenisu

První podpořenou stavbou je rekonstrukce původní a dnes už havarijní elektroinstalace v Základní škole Trávník za 16 milionů. Řešit se bude jak silnoproud v podobě například nových zásuvek, přepínačů, svítidel či ventilátorů, tak i slaboproud, například rozšíření kamerového systému, školního rozhlasu, telefonní sítě a podobně. I druhá investice míří do školy, konkrétně do té v Předmostí, kde se chystá zastínění oken za 3 miliony. Také třetí akce vylepší podmínky školákům. Na Základní škole U Tenisu získají žáci za 3 miliony korun tenisový kurt, dvě volejbalová hřiště, hřiště na malou kopanou a florbal.

Následující investice za 2 miliony korun míří do vylepšení dopravy. V současné době probíhá stavba mimoúrovňového křížení v Předmostí, jejíž součástí je také společná stezka pro chodce a cyklisty o šířce tři metry, kterou čeká rozšíření tak, aby bylo komfortně zabezpečeno pěší a cyklistické propojení do připravovaného cyklotubusu, který se vybuduje pod železniční tratí u prodejny LIDL. Dalších 1, 3 milionu korun půjde do úpravy blízké křižovatky v Dluhonské ulici, jejíž součástí je propojení stávající stezky s děleným provozem chodců a cyklistů v ulici Tržní a v současné době budované společné stezky pro chodce a cyklisty v ulici Polní, realizované v rámci stavby I/55 MÚK s ČD Přerov – Předmostí. Další akce, jež se dotknou komunikací, ještě nejsou přesněji vyčísleny, ale jejich stavby jsou zařazeny mezi priority roku 2020, neboť jde o investici do větší bezpečnosti. Jedná se o zkrácení přechodu v Bayerově ulici či řešení přechodů u křižovatek v ulicích Šrobárova a Kozlovská.

Významná částka má jít rovněž do sportovního areálu v Dluhonicích. Stávající sportoviště TJ Sokol bude totiž v příštích letech narušeno stavbou dálnice a místní tělovýchovná jednota přijde o možnost pořádat v této části Přerova sportovní či kulturní akce. Počítá se proto s vybudováním nového areálu, který přijde asi na 35,1 milionu korun. Město na něj přispěje částkou 7,6 milionu. Zbývající částku pokryje Ředitelství silnic a dálnic jako takzvanou provozní škodu. Financování není závislé na kompenzacích Dluhonicím. V současné chvíli ŘSD zajišťuje projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení.

Peníze z městské pokladny půjdou v roce 2020 i na nový informační systém pro bytovou správu. Úředníci tento systém používají pro správu nájemních bytů, včetně úhrady nájemného. V září příštího roku končí servisní smlouva projektu, z něhož byl systém doposud financován a je nutno najít řešení provozu. Předpokládané náklady se pohybují okolo 1,2 milionu korun. Náhrada SQL serveru pro magistrát by potom měla přijít asi na 1, 6 milionu.

Zastupitelé schválili i pořízení nových dřevěných parket v Městském domě, neboť ty současné jsou opotřebené, takže musí přijít na řadu výměna, která přijde asi na 3 miliony. A peníze mají jít také do vylepšení budov v majetku města. V plánu je zateplení domu na adrese Jižní čtvrť I/21, a to včetně statického sepnutí, protože na nemovitosti jsou trhliny, které ukazují na pokles štítově stěny. To všechno bude stát 12 milionů korun. Dalšími investičními akcemi jsou zateplení budoucí zdravotnické školy na náměstí Přerovského povstání za 25 milionů korun a zateplení domu na Jižní čtvrti III/ 1 - 3 za 7 a půl milionu. Nezbytně nutná bude oprava výtahů na adresách Osmek 5 a 7, kterým chybí bezpečnostní prvky, bez nichž by příští revize s největší pravděpodobností už neprošla. Za úpravu dvou výtahů dá město 2, 5 milionu.

Poslední schválenou akcí je stavba dětského venkovního areálu v Petřivalského ulici za 5 milionů, jehož dominantou bude altán. Součástí prostoru se má stát hřiště s pískovištěm a prolézačkami, dále pak zábavné sportoviště pro děti ve věku 7 až 14 let s lanovou pyramidou, pohyblivou tyčí a houpačkou. V plánu je i hřiště na pétanque, in-line trasa pro bruslaře, děti na koloběžkách a na malých kolech. Chybět by neměl ani prostor pro míčové hry. Velkou, a v Přerově dosud nerealizovanou, atrakcí by se tam měla stát terénní vlna pro zimní sáňkování.

red

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: REEF OASIS SUAKIN RESORT 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Ostravy za 16.990,-

Egypt - Hurghada: PRIMA LIFE MAKADI RESORT & SPA 5* 25.4. - 2.5. 2024 z Prahy za 16.590,-

Kuba: GRAND MEMORIES CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Omán - Salalah: FANAR HOTEL & RESIDENCES 5* 1.5. - 8.5. 2024 z Prahy za 35.990,-

Kapverdy: ROYAL HORIZON BOAVISTA 4* 26.4. - 4.5. 2024 z Prahy za 24.490,-

Senegal: ROYAL HORIZONS BAOBAB 4* 3.5. - 11.5. 2024 z Prahy za 26.990,-

Kuba: GRAND SIRENIS CAYO SANTA MARIA 5* 23.4. - 1.5. 2024 z Bratislavy za 29.975,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA