Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pěnivý zlatavý mok, výborné jídlo a super muzika, takové byly Pivní slavnosti v Beňově

Zprávy z regionu

18.7.2021

Autor: hcz

Letní počasí provázelo další ročník Slavností piva v Beňově. Pořadatelé, místní sokoli, připravili pro účastníky nabídku v podobě osmnácti druhů piv, pochutin z grilu, pivní soutěže a vystoupení kapel Tchoři, Zylwar a Hluková zkouška. Areál Za Sokolovnou se  zaplnil přáteli zlatavého moku a dobré zábavy.

Výběr byl opravdu pestrý. "Snažili jsme se obsáhnout nejen klasická piva, ale i piva svrchně kvašená, pšeničná nebo černá. Na čepu máme osmnáct druhů piv. Ti, kteří vydrží od začátku do konce, mohou ochutnat všechna piva, protože je točíme postupně. Letošní Pivní slavnost je takovou směsicí pivovarů. Oslovili jsme jak pivovary lokálně neznámé, jako je Valášek ze Vsetína, nebo Clock Podštejn, tak i pivovary velké - Radegast, Svijany nebo Zubr Přerov. Jsou tu piva od 10 stupňového Krakonoše až po 16 stupňový Exklusiv. Nechybí ani medová 14 z pivovaru Bakalář z Rakovníka a 11 stupňový Huhňák Max z pivovaru Primátor Náchod, který nám poslouží v soutěžích pití piva na čas. Pro návštěvníky jsme i tentokrát přichystali několik pivních soutěží, které jsou mezi nimi velmi oblíbené. Bude to již zmiňované pití piva na čas nebo házení prázdným pivním sudem do dálky. Nechybí ale ani speciality z grilu a z udírny, ať již jsou to makrely, žebra, cigáro a novinkou je specialita - panenka obalovaná v anglické slanině, " prozradil starosta místního Sokola František Kubík.

Program byl pestrý. Kromě brněnské kapely Zylwar to na podiu rozjeli domácí Tchoři a kapela Hluková Zkouška. "Návštěvníci se seznámí i s kapelou Aby bylo jasno," doplnil Zbyněk Batěk "Mošna".

Pivo teklo proudem a návštěvníci posedávali na lavičkách. Před samotným vystoupením kapel se konaly soutěže. Nejdříve si to rozdali mezi sebou v házení prázdnou bečkou piva. Prvenství si  mezi muži vybojoval hodem 10,20 metrů Radek Žákovský. Marťasovi se podařilo hodit 10,18 a Františku Heregovi 9,76 metrů. Ani ženy se nenechaly zahanbit. Teta Peťa hodila 4,20 metrů, Dája 4,10 a Alena 4,01 metrů.

Poté si milovníci pěnivého moku poměřili síly v pití piva na čas. Největší "splávek" měl mezi "chlapáky" Lukáš Dudík, který zvládl půllitr v čase 5,89 sekundy, stříbrný s časem 5,98 byl Jirka Vaněk a bronzový skončil Jirka Hrbas s časem 6,04 sekund. Mezi ženami byla nejrychlejší Míša, která "mlaskla" půllitr za 8,00 sekund, stříbrnou příčku obsadila Iveta v čase 8,77 sekund a bronzová Hanka za 8,80 sekund.

 

Za Sokolovnou bylo plno. Kapely se postaraly o skvělou zábavu a návštěvníci si slavnost pochvalovali. "Jsme tady dnes poprvé a je to tu parádní. Přijeli jsme sem s kamarády z práce a hned vyzkoušeli několik piv. Ať již to byl 12 stupňový pšeničný svrchně kvašený Velen z Černé Hory, 16 stupňový Exklusiv nebo nefiltrovaná 12 z Bernarda Humpolec, výborná byla i svrchně kvašená 14 stupňová IPA," pochvaloval si Vašek z Přerova.

hcz

Reklama

AGEUM – umělecká a reklamní agentura

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Zajišťujeme kompletní služby nahrávacího studia. Oraganizujeme a pořádáme kulturní a společenské akce.