Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 18.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Parkoviště v centru se na šest týdnů uzavře, bude opraveno a opatřeno závorami

Zprávy z regionu

18.10.2023

Autor: red

Parkoviště v centru Přerova dostane závory. Nový systém by měl zamezit tomu, aby tam řidiči parkovali auta bez zaplacených parkovacích lístků, jak se to v minulosti dělo. Teď už bez uhrazení parkovného neodjedou, závora jim to zkrátka nedovolí. Odstavná plocha v Kratochvílově ulici projde od 30. října do 10. prosince celkovou rekonstrukcí, kterou budou provádět Technické služby města Přerova.

Parkoviště v Kratochvílově ulici, před Přerovankou

Foto: Magistrát města Přerova

Parkoviště čeká pokládka nového asfaltového povrchu, realizace vjezdových a výjezdových zvýšených refýží, montáž vsakovacích tvárnic včetně drenáže a zasakovacích bloků, instalace nového parkovacího systému včetně rozvodů kabelů, instalace nového svislého a vodorovného dopravního značení, a nakonec budou provedeny terénní úpravy. Závory budou osazeny kamerami, které umožní čtení registračních značek, systém tedy bude rychlý, obdobný jako v nákupních centrech. Za všechny práce včetně instalace parkovacího systému s vjezdními i výjezdními kamerami zaplatí město bezmála 2 a půl milionu korun i s DPH. 

Opravou projde v závěru října i parkoviště v Petřivalského ulici. Za opravu parkovací plochy a přilehlých chodníků dá město 617 tisíc korun. Od 23. října do 19. listopadu dojde na parkovišti k nejen výměně silničních obrub, výškové úpravě poklopů a pokládce nového asfaltového krytu, ale také k přehutnění a přespádování podloží přilehlého chodníku, na který bude položena nová dlažba.

red

Reklama

HOSPŮDKA ANIČČIN DVŮR

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Hospůdka je součástí areálu Aniččin dvůr na Čechově ulici. Najdete zde domácí kuchyni s tradičními jídly, polední menu po celý týden, grilované speciality na skvělém grilu, pivo, víno...