Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Otužilci to naposled v roce opět rozjeli, tentokrát ale byla Bečva zrádnější než jindy

Zprávy z regionu

31.12.2023

Autor: hcz

Víla, nová mutace sršně, čerti, nebo návštěva z pravěku, takový byl letošní dvaapadesátý ročník tradiční silvestrovské show v Přerově na řece Bečvě. Do vody, která měla šest stupňů nad nulou, se 31. prosince 2023 ponořily na tři desítky otužilců v kostýmech, které sledovaly z obou břehů řeky i z mostů stovky lidí.

"Letos má vzduch deset stupňů Celsia a voda šest nad nulou," prozradila před zahájením akce za organizátory předsedkyně oddílu dálkového a zimního plavání TJ Spartak Přerov Kamila Svobodová.

Do Přerova dorazila na plaveckou show také partička zástupců doby kamenné z Ostravy. Nechyběla ani Alena Juřenová z Bystřice pod Hostýnem, která jezdí do Přerova pravidelně. Ta letos vsadila na masku mutace sršně. Vítězství ale letos nevybojovala, tou nejhezčí maskou byla nakonec vyhlášena víla.

"Hladina Bečvy šla v minulých dnech nahoru. Na pilíře mostů se zachytily naplaveniny, které jsme ve spolupráci s městskou policií včera odstranili," prozradil šéf přerovských dobrovolných hasičů Petr Štěpánek. A že to bylo letos trochu jiné než jindy, prozradili i zimní plavci. Tolik vody v Bečvě už dlouho nebylo a zaskočil je i dravý proud u břehu, který je potrápil na konci, při výstupu z vody.

Tradiční show otužilců, kterou pořádá oddíl dálkového a zimního plavání TJ Spartak, se koná již dvaapadesát let na počest českého přemožitele kanálu La Manche Františka Venclovského. V jeho šlépějích, zimním dálkovém plavání, pokračuje i jeho vnuk Petr Válek, který ani tentokrát nevynechal silvestrovskou show na Bečvě. "Zvládnout proud bylo docela těžké i pro mě, Bečva nebývá tak dravá jako je dnes."

Po ukončení akce na řece Bečvě pokračoval silvestrovský program na náměstí TGM koncertem kapely Freďáci.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku(dle domluvy), bezbariérový vstup.Změna prac. doby během prázdnin:PO-PÁ 8:30-16:30