Reklama

Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav, venku je 16.5 °C

Otužilci to naposled v roce opět rozjeli, tentokrát ale byla Bečva zrádnější než jindy

Zprávy z regionu

31.12.2023

Autor: hcz

Víla, nová mutace sršně, čerti, nebo návštěva z pravěku, takový byl letošní dvaapadesátý ročník tradiční silvestrovské show v Přerově na řece Bečvě. Do vody, která měla šest stupňů nad nulou, se 31. prosince 2023 ponořily na tři desítky otužilců v kostýmech, které sledovaly z obou břehů řeky i z mostů stovky lidí.

"Letos má vzduch deset stupňů Celsia a voda šest nad nulou," prozradila před zahájením akce za organizátory předsedkyně oddílu dálkového a zimního plavání TJ Spartak Přerov Kamila Svobodová.

Do Přerova dorazila na plaveckou show také partička zástupců doby kamenné z Ostravy. Nechyběla ani Alena Juřenová z Bystřice pod Hostýnem, která jezdí do Přerova pravidelně. Ta letos vsadila na masku mutace sršně. Vítězství ale letos nevybojovala, tou nejhezčí maskou byla nakonec vyhlášena víla.

"Hladina Bečvy šla v minulých dnech nahoru. Na pilíře mostů se zachytily naplaveniny, které jsme ve spolupráci s městskou policií včera odstranili," prozradil šéf přerovských dobrovolných hasičů Petr Štěpánek. A že to bylo letos trochu jiné než jindy, prozradili i zimní plavci. Tolik vody v Bečvě už dlouho nebylo a zaskočil je i dravý proud u břehu, který je potrápil na konci, při výstupu z vody.

Tradiční show otužilců, kterou pořádá oddíl dálkového a zimního plavání TJ Spartak, se koná již dvaapadesát let na počest českého přemožitele kanálu La Manche Františka Venclovského. V jeho šlépějích, zimním dálkovém plavání, pokračuje i jeho vnuk Petr Válek, který ani tentokrát nevynechal silvestrovskou show na Bečvě. "Zvládnout proud bylo docela těžké i pro mě, Bečva nebývá tak dravá jako je dnes."

Po ukončení akce na řece Bečvě pokračoval silvestrovský program na náměstí TGM koncertem kapely Freďáci.

hcz

Reklama

Restaurace U Labutě

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Když se rozhodujete pro Restauraci, obvykle si vybíráte podle několika kritérií. Volíte vysokou kvalitu, příjemné prostředí a inovativní přístup personálu. V naší Restauraci U Labutě z t...