Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Opravy chodníků ve městě budou pokračovat

Zprávy z regionu

23.5.2021

Autor: red

Špatný stav chodníků v přerovských ulicích prochází dlouhodobou kritikou. V předešlých letech se začalo s dílčím předlažďováním i s kompletní rekonstrukcí pěších ploch. Také s prvními jarními dny letošního roku se objevili v ulicích dlaždiči. Některé chodníky už jsou v novotě, další jsou právě teď nachystány na vylepšení. Letní část oprav přijde na dva miliony.

Největší zásah čeká od 29. května do konce srpna trasu v ulici U Hřbitova, kde se v rámci první a druhé etapy opraví 924 metrů čtverečních chodníků a stát nás to bude 1 milion 225 tisíc korun. Stejně jako na dalších adresách se i tady počítá s výměnou betonové dlažby a stávajících obrubníků, v ceně jsou i terénní úpravy za obrubami. Opravy budou provádět pracovníci Technických služeb města Přerova, kteří se od začátku června do konce července budou pohybovat i v Tománkově ulici, kde je čeká oprava 225 metrů čtverečních za skoro 300 tisíc, v Durychově ulici se pustí do 178 metrů čtverečních, což bude stát 237 tisíc, ve Ztracené ulici opraví 124 metrů čtverečních za 280 tisíc korun.

V jarní etapě prošly za milion a čtvrt vylepšením chodníky v ulicích Alšova, Pod Hvězdárnou a bratří Hovůrkových, v novotě je i spojnice Sokolské a Velké Dlážky. Kompletní rekonstrukce míří i do Komenského ulice, kde se koncem června pustí stavební firma do výstavby nových konstrukčních chodníkových vrstev a vymění dosluhující dlažbu za zámkovou. Za čtvrtkilometrovou zónu, která se bude rekonstruovat tři měsíce, zaplatí Přerov částku 2 miliony 360 tisíc korun.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.