Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Odběrové místo začne fungovat zítra ráno

Zprávy z regionu

25.3.2020

Autor: red

Na krizovém štábu města Přerova, který dnes odpoledne zasedal na radnici, bylo potvrzeno, že správní obvod obce s rozšířenou působností Přerov má k dnešnímu dni prvního pacienta nakaženého koronavirem. Další lidé s klinickými příznaky budou testováni nejen v nemocnici, ale i v nově zřízeném odběrovém místě.

To je umístěno od dnešního rána na parkovišti před areálem nemocnice a prakticky začne fungovat zítra, tedy ve čtvrtek 26. března v 8 hodin ráno. "Máme informaci, že sady k odběrům jsou nachystány, takže testování v tuto chvíli nic nebrání," potvrdil Tomáš Staněk z krizového oddělení přerovského magistrátu. Připomněl, že vyšetřením mohou projít pouze pacienti, kteří budou mít k dispozici doporučení od lékaře.

Dále magistrát informuje, že:

  • Občané Přerova musejí počítat s tím, že je omezen provoz Technických služeb města Přerova. "Pozastaven je rozvoz velkoobjemových kontejnerů po městě. Posunuli jsme i svoz nebezpečného odpadu z místních částí do pozdějších termínů. Blokové čištění komunikací, které mělo probíhat od začátku dubna, se rovněž odkládá. Nadále jsou uzavřené i sběrné dvory," informoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha.
  • V pohotovostní školce U Tenisu je aktuálně přihlášeno 13 dětí rodičů pracujících v záchranných složkách. Všechny ostatní mateřské školy jsou uzavřeny, do odvolání nefungují ani jesle.
  • Senioři, kteří se v těchto dnech cítí osaměle, mohou od pondělí do pátku telefonovat na telefonní čísla 601 500 601 nebo 601 500 621. K dispozici jim k povídání budou od 8 do 15 hodin zaměstnanci organizace "Jsme tady". Platit budou dle svých běžných mobilních tarifů.
  • Strážníci Městské policie Přerov řešili několik případů občanů, kteří nerespektují povinnost nosit roušku.

Všechna magistrátem doposud zveřejněná opatření jsou nadále v platnosti.

red