Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tento týden začalo ve městě několik dopravních omezení

Zprávy z regionu

24.2.2021

Autor: red

S prvním březnovým dnem se v Přerově naplno rozjela stavební sezóna, která posune k cíli velké dopravní stavby. Pokročí mimoúrovňové křížení mezi Přerovem a Předmostím. Ve stejné lokalitě, v blízkosti Lidlu, se začne se stavbou okružní křižovatky. Pracovat se bude na vnitřním průtahu městem, který byl zahájen poklepem na základní kámen vloni na podzim. A pokračovat má i modernizace železnice, jejíž součástí je nový podjezd v Lýskách. Všechny tyto akce přinesou řidičům, cyklistům i chodcům dočasná omezení.

Mimoúrovňové křížení silnice I/55 s železnicí, kterou za 360 milionů korun staví Ředitelství silnici a dálnic, se chýlí ke svému závěru. V tuto chvíli dělníci čekají na příznivější, a hlavně stabilnější klimatické podmínky, které dovolí položit na estakádu asfalt. První řidiči by se po ní mohli projet už koncem května. Po zprovoznění se pak naplno rozjede i stavba blízké okružní křižovatky. Ta začne už s prvními jarními dny výstavbou spojovací větve v bezprostřední blízkosti prodejny Lidl a v první etapě přinese omezení hlavně chodcům, kteří budou nuceni používat pouze levý přechod z Velké Dlážky směrem do Předmostí.

Ředitelství silnic a dálnic začne v březnu také se stavbou 826 metrů dlouhého průpichu, který je součástí průtahu městem. Začíná na křižovatce ulic Velké Novosady - Komenského - Kojetínská, protne areál někdejší firmy Juta, povede podél autobusového nádraží a na konci se napojí na stávající Tovární ulici. Na jaře začnou práce v prostoru autobusového nádraží. Dojde ke zúžení vozovky, ale osobním vozidlům bude vjezd zachován. Nákladní doprava bude mít vjezd povolený pouze pro dopravní obsluhu. Objízdné trasy povedou po silnicích první třídy. Po dokončení stavby, které je plánováno na konec roku 2022, tu bude úplně nová čtyřproudová komunikace. Počítá se s úpravami křižovatek, které jsou v trase, a vznikne 187 metrů dlouhá protihluková stěna. Odborníci, kteří se na plánech podíleli, slibují, že ve finále bude přerovská doprava plynulejší, rychlejší a bezpečnější, neboť průtah se stane jakýmsi "sběračem" z místních komunikací. Stavba průpichu přijde na 189 milionů korun, Přerov se podílí částkou 22 milionů.
Z rozpočtu města se bude platit například komunikace pro pěší a cyklisty, nebo nové světelné
signalizační zařízení, které zajistí zelenou vlnu, známou i z jiných měst.

Stavební stroje zaberou od začátku března do konce dubna také podjezd v Lýskách, kde Správa železnic staví nový most. I tam bude nutná částečná uzavírka, neboť dělníci se pustí do poslední fáze, která zahrnuje výstavbu chodníků a terénní úpravy. Provoz má být zachován kyvadlově a řízen bude semafory, chodcům bude průchod umožněn.

red

Reklama

OPTIKA ROZEHNALOVÁ

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Rodina Rozehnalová vede svou firmu už od roku 1991 - to je více než 20 let cenných zkušeností a praxe. Celá rodina je vzdělaná v oblasti optiky a práce je zároveň jejich koníčkem. Většinu ...