Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nový ultrazvuk v přerovské nemocnici zajistí přes 2 tisíce urologických vyšetření ročně

Zprávy z regionu

27.2.2023

Autor: red

Novinkou v přístrojovém vybavení Nemocnice AGEL Přerov je aktuálně ultrazvuk pro vyšetření urogenitálního ústrojí, který poslouží jak na lůžkovém oddělení, tak v případě potřeby i na urologické ambulanci. Přístroj v hodnotě téměř milion korun v nemocnici nahradil starší vybavení, které již neodpovídalo požadavkům moderní medicíny.

Foto: Nemocnice Přerov

"Ultrazvukový přístroj Versana je určen k diagnostice obtíží v oblasti horních i dolních močových cest a orgánů dutiny břišní. Zejména jej využijeme na lůžkovém oddělení ke kontrole a srovnání předoperačních a pooperačních nálezů a nálezů před propuštěním pacienta, dále pak ke kontrole efektivity léčby a rozhodnutí o nutnosti chirurgické intervence nebo pokračování v konzervativním postupu léčby," vysvětluje MUDr. Robert Szabó, primář urologického oddělení Nemocnice AGEL Přerov, s tím, že v případě nutnosti je vzhledem k mobilitě nového zařízení počítáno také s jeho převozem do urologické ambulance.

Nový ultrazvukový přístroj Versana by v přerovské nemocnici mohl být ročně využit ke 2 tisícům vyšetření u lůžkových pacientů a stovkám dalších v případě využití i na urologické ambulanci. Těm přitom nabídne viditelně modernější péči.

"Vzhledem k několikanásobnému generačnímu skoku oproti předchozímu přístroji jsou aktuální parametry přístroje výrazně dokonalejší. Přístroj nabízí dokonalejší zobrazení i softwarové úpravy obrazu, možnost bedside použití díky vestavěnému akumulátoru, možnost připojení do PACS nebo IKIS informačních systémů s archivací fotodokumentace," popisuje primář hlavní výhody přístroje.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.