Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nová parkovací stání i nové chodníky. V Přerově panuje čilý stavební ruch

Zprávy z regionu

7.8.2019

Autor: tz red

Pracovníci technických služeb momentálně pro město Přerov realizují tři akce. Postavili parkovací místa, opravují chodník a cyklostezku. A další tři stavby rozjedou na podzim.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"V Kozlovské ulici vytvořili deset nových parkovacích stání, která přišla na 472 tisíc korun. Parkoviště je už hotové, ještě ho musíme osadit svislou dopravní značkou a po kolaudaci jej budou moci motoristé využívat. Počítáme, že auta tu budou parkovat už koncem prázdnin," sdělil vedoucí odboru majetku Miloslav Dohnal. Pracovníci Technických služeb města Přerova se koncem července pustili také do rekonstrukce několika desítek metrů stezky pro chodce a cyklisty v Kozlovské a Kosmákově ulici. Do měsíce tam má být položena nová konstrukce trasy v tloušťce 320 milimetrů s finálním povrchem ze zámkové dlažby (618 tisíc korun). A poslední letní stavební akcí je rekonstrukce chodníku u přechodu pro chodce v Kozlovské ulici. Chodník čeká rozšíření. Cena stavebních prací je vyčíslena na 125 tisíc korun. Další dvě stavby budou na přímou objednávku provádět technické služby na podzim – konkrétně je v plánu rekonstrukce chodníku v Žižkově ulici za 2 miliony 373 tisíc korun a stavba parkoviště v ulici Optiky, kde před domy s čísly popisnými 10 a 12 vznikne devět nových parkovacích míst (523 tisíc korun).

Všechny tyto akce jsou realizovány v takzvaném in-house systému. "Pokud organizace zřízená městem realizuje pro město více než 80 procent svěřených činností, tak může být uplatněno přímé zadávání zakázek této organizaci, a to bez veřejné soutěže. Toto je například jedna z podstatných podmínek in-house, kterou Technické služby města Přerova splňují," vysvětlil primátor Petr Měřínský.