Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nábřeží, Pasáž, park i hřiště. Strážníci žádají o další bezalkoholové zóny

Zprávy z regionu

19.11.2020

Autor: red

Lidé popíjející na veřejnosti budou mít v Přerově smůlu. Protože pod vlivem alkoholu dělají problémy, chtějí radní rozšířit lokality, kde bude od ledna zakázáno užívat alkoholické nápoje. Místa vytipovali městští strážníci, kteří se denně potýkají s problémy u lidí, kteří polehávají na lavičkách u Bečvy nebo postávají s pivem v Pasáži.

Foto: Magistrát města Přerova

Bezalkoholové zóny má Přerov už od konce roku 2011, kdy vešla v platnost vyhláška zakazující pití v osmadvaceti lokalitách, k nimž patřila zejména prostranství u marketů, kostelů, hřišť, ale i konkrétní ulice a místa, která se stávala oblíbenou oblastí pijanů. Pokud záměr podpoří v prosinci i zastupitelé, přibude od nového roku do této vyhlášky například celé nábřeží Protifašistických bojovníků, nábřeží Edvarda Beneše, okolí městského rybníka, dvorní trakt v Kozlovské ulici, kde se nachází Rákosníčkovo hřiště, nebo okolí hotelového domu Strojař, jež se stalo novým oblíbeným místem přerovských bezdomovců. Alkohol má být zapovězen i v okolí parku s majákem či nedalekého ústí mlýnského náhonu Strhanec, které je rovněž místem, kde po návštěvnících často zůstávají prázdné lahve. Do problémových lokalit byla zařazena i Pasáž mezi ulicemi Kratochvílova a Palackého a parčík před Přerovankou v Kainarově ulici, protože i toto jsou oblíbená místa lidí, kteří holdují popíjení venku.

Strážníci se při svých pochůzkách setkávají s lidmi závislými na alkoholu, kteří žijí na ulici, a pod vlivem narušují veřejný pořádek či občanské soužití. "Chovají se často nepřístojně. Dopouštějí se verbálního i fyzického napadání a obtěžují ostatní občany. To je také jeden z důvodů, proč je třeba rozšířit zákaz i na další místa," konstatoval šéf strážníků Omar Teriaki. Podotkl, že nelze předpokládat, že by strážníci vypisovali bezdomovcům pokuty, jelikož by se to míjelo účinkem. Nicméně odebrání alkoholu je pro ně citelnou a vymahatelnou hrozbou.

red

Reklama

MProFight Sport - sportovní sebeobrana

Katalog firem » Sport » Bojové sporty, sebeobrana

Sportovní bojové cvičení pro sebeobranu Určeno pro všechny, kteří mají zájem se poměrně rychle a jednoduše naučit bránit před agresivními jedinci a zároveň si zasportovat a posílit sv...