Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na přerovských hradbách zněly kytary

Zprávy z regionu

1.5.2022

Autor: hcz

Šestý ročník kytarové exhibice s pokusem o kytarový rekord uspořádali v neděli na prvního máje na přerovských hradbách Kulturní a informační služby města Přerova ve spolupráci s Nadačním fondem Blues nad Bečvou za podpory statutárního města Přerova a dalších partnerů. I když kytarový rekord z roku 2019 nebyl pokořen, padaly rekordy jiné.

"Po kovidu si neklademe žádné ambice, že by byl rekord z roku 2019, kdy na hradbách hrálo 146 kytaristů, překonán. Předpokládáme, že se sjede okolo 60 až 70 kytaristů. Letošní ročník bude ale oproti jiným jiný, novinkou je doprovodný zpěv souboru Vocantes Přerov, " prozradil před zahájením akce organizátor Pavel Ondrůj.

Letošní výběr písní, stejně jako i v předchozích letech, nabídl pestrost žánrů jak zahraničních, tak i našich interpretů. Na hradbách zaznělo šest hitů - Hey Joe, Soldier Of Fortune,Vítr to ví, Válka je vůl, Řekni, kde ty kytky jsou a All You Need Is Love. Pokus o rekord odstartoval ve 14 hodin. Kytarový rekord nebyl pokořen. Na hradby přišlo zahrát 69 kytaristů jak s akustickými, tak i elektrickými kytarami, mezi kterými se objevily i dvě hráčky na ukulele. Nějaké rekordy ale přece jen padly. Nejstarší návštěvnicí akce byla 96 letá Zdeňka Gernerová a 1. května oslavil na hradbách své 34. narozeniny Martin, který si do Přerova se svou kytarou přijel zahrát ze skotského hlavního města Edinburghu.

Prvomájové odpoledne na hradbách zpestřil koncert anglického hudebníka, skladatele a zpěváka Matta Wooseyho. Doprovázela ho kapela The Bladderstones.



hcz