Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 23.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Motorkáři to rozjeli na plese v Kokorách

Zprávy z regionu

14.1.2024

Autor: hcz

Milovníci jedné stopy, rychlé jízdy a adrenalinu si dali dostaveníčko v sobotu 13. ledna 2024 v Kokorách. A zatímco v teplých měsících brázdí se svými stroji silnice, v zimě to pořádně rozjíždí již šestým rokem na parketu v kokorské Sokolovně. Jediné, čím se liší od ostatních plesů, na kterých jsou načančané róby a obleky, je oblečení. Motorkáři si na plesové šaty nepotrpí, jejich modely jsou stejné jako oni, drsné, neformální a pohodlné. K poslechu a tanci hrály na plese metalové kapely Requiem a Krleš. Samozřejmě nechyběla ani tombola, soutěže a dobré jídlo a pití.

Kdo zná akci motorkářů v Čekyni, Totální zadření pístů, ví, že za motorkářským plesem stojí stejná partička lidí, která pořádá ples spolu s Kokorskými sousedy. "K této akci nás vyprovokovali lidi, kteří se pravidelně sjíždí na motorkářský sraz do Čekyně. Samozřejmě zábava je tam vždy dobrá, ale chyběla jim nějaká zimní akce. Proto vznikla tato tradice motorkářského plesu, která byla přerušena pouze kovidem," prozradila za organizátory Ilona Petrášová.

Na plese nechyběly ani soutěže. "V loňském roce jsme měli i kulturní vsuvky. Vystupovaly mažoretky, bohužel letos se nám to nepodařilo. V tombole je 120 cen a nechybí ani jídlo a pití. Na přivítanou jsou tady koláčky a slivovička, k jídlu jsou přichystané řízky se salátem a dančí guláš," dodala Ilona Petrášová.

Nechyběla ani spousta pití za lidové ceny. A podle organizátorů - dokud nás smrt neskolí - budou v dalších akcích pokračovat.

hcz

Reklama

Restaurace Městský dům

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Městský dům se nachází v centru Přerova. Na jídelním lístku najdete pokrmy české i mezinárodní kuchyně a různé speciality. Kapacita restaurace je 100 míst a je zde možné pořádat růz...