Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Městská policie se více zaměří na zákazníky "hladových okýnek"

Zprávy z regionu

30.3.2020

Autor: red

Osm lidí z ORP Přerov nakažených koronavirem. Taková je aktuální bilance, kterou vzali při dnešním jednání členové přerovského krizového štábu na vědomí. Nadále pak apelují na občany, aby se chovali v souladu s nařízením vlády - nosili roušky, dodržovali hygienická opatření, pohybovali se maximálně ve dvojicích.

Foto: FB Městská policie Přerov

Pokud se lidé při procházce rozhodnou využít služeb potravinových či nápojových okýnek, neměli by zakoupené jídlo či pití pokud možno vůbec konzumovat venku, ale ve svém soukromí. "Situace je zřejmá - když si někdo koupí pivo v kelímku a chce si ho vypít, musí si logicky sundat roušku. Tím se ale ve veřejném prostoru dostává do problémů. A na takové lidi se teď strážníci zaměří, nechceme nic podcenit," řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

Krizový štáb dále informuje, že:

Magistrát prodlužuje do konce června nejen splatnost poplatku za psy, ale také splatnost poplatku za užívání veřejného prostranství a poplatku z pobytu.

Podporu osamělým seniorům nabízí také Maltézská pomoc. Kdo si chce popovídat, může zavolat na telefonní číslo: 736 620 891.

V případě, že člověk s klinickými příznaky podstoupí testování na Covid-19, dostává se (bez ohledu na výsledek testu) do povinné čtrnáctidenní karantény. Pokud je jeho test pozitivní, dostávají se automaticky do dvoutýdenní karantény i osoby žijící s ním v jedné domácnosti.

red

Reklama

Pneu Kubeša s. r. o.

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme veškeré pneuservisní práce s největší zodpovědností. Můžete si u nás nechat opravit pneumatiky všech typů i rozměrů. Samozřejmostí je i prodej pneumatik, prodej alu i plechov...