Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Letničky budou kvést i v nových lokalitách, třeba pod hradbami nebo uprostřed rondelu

Zprávy z regionu

25.5.2022

Autor: red

Do další květinové výzdoby přerovských ulic a parků se pustili pracovníci technických služeb. Jarní cibuloviny, které barevně prozářily zejména trávníkové plochy, už odkvetly. A teď přicházejí na řadu květiny, které zkrášlí Přerov po dobu letních měsíců. Tři ledoví muži už odešli a zahradníci tak mohli bez obav začít sadit do připravených záhonů, které byly měsíc předem vyplety, nakypřeny a pohnojeny.

Výsadba letniček v Michalově

Foto: Magistrát města Přerova

V Michalově se s pracemi začalo tento týden, kdy předpovědi nenaznačovaly žádné ranní mrazíky. "Záhony v centrální části parku jsme osadili do ornamentálních vzorů. Vysadili jsme převážně begonie v různých barvách, šalvěje, gaury a pak letničky okrasné listem – plevůňky a barevné kopřivy. Dominantami centrální části pak bývají palmy a kany. Na kruhovém záhonu u vstupu z parkoviště na Osmeku budou vysazeny jiřiny v odstínech žluté, oranžové a červené," uvedla Martina Haluzíková z Technických služeb města Přerova.

A hýřit barvami a pestrostí druhů nebude jen Michalov, ale i další místa. V dubnu byly založeny dva nové záhony s liliemi pod hradbami v lokalitě Spálenec a na kruhovém objezdu v Želatovské ulici. Na záhonech už začínají lilie vyrůstat, hlavní kvetení by mělo nastat v červenci a srpnu. Výsadba letniček je aktuální také na Žerotínově náměstí a počítá se s tím, že se budou vysazovat i u kruhového objezdu v Palackého ulici, na náměstí Přerovského povstání, v parku u Bečvy, kterému dominuje maják i v mnoha dalších lokalitách zejména v centru Přerova. Nově budou umístěny mobilní nádoby s květinovou výsadbou také ve Smetanově ulici a na hlavním náměstí budou opět květinové pyramidy. Návštěvníci se mohou těšit i na nové mlžné brány, které tu budou v prvních parných dnech nainstalovány, aby se každý mohl osvěžit. I samotná brána bude osazena květinami a chybět nebudou ani květináče na lampách.

Do letní květinové výzdoby investovalo město Přerov bezmála 600 tisíc korun. 320 tisíc bude stát výsadba v Michalově a 270 tisíc ve městě.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.