Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kozlovská ulice se na dva měsíce uzavřela, mění se tu kanalizační potrubí

Zprávy z regionu

26.6.2020 aktualizováno 11.7.2020 20:45

Autor: red

Dvě větší stavební akce ovlivní v průběhu prázdnin život v Přerově. Tou první je plánovaná výměna kanalizačního potrubí v Kozlovské ulici, která na dva měsíce uzavřela silnici v této části města.

Jedná se o společnou akci města a společnosti Vodovody a kanalizace Přerov. Zatímco VaK se tu do 30. srpna zabývá výměnou kanalizačního potrubí a přepojením přípojek, v režii města pak bude výměna uličních vpustí včetně přepojení na nové kanalizační potrubí. Asfaltování v celé šíři úseku, mezi ulicemi Malá Trávnická a Bayerova, pak bude společnou investicí. Tato stavba přinese komplikace řidičům, kteří budou muset volit objízdnou trasu, ale rezidenti se nemusí bát, že by neměli kam odstavit svá auta.

Obyvatelé, kteří parkují u svých domovů ve vnitrobloku Trávníku, budou mít umožněný vjezd a parkování po celou dobu výstavby. Na změnu se musí připravit i cestující v autobusech, protože na trase se nachází hned dvě zastávky. Zastávka U Tenisu je přesunuta na dočasně zřízenou obousměrnou zastávku na Třídě 17. listopadu, zastávka v Bayerově ulici byla zrušena bez náhrady. Autobusové linky jsou vedeny po objízdné trase podle výlukových jízdních řádů a cestující jsou o změnách spraveni na pravidelných informačních místech dopravce, na dotčených označnících a ve všech autobusech, jichž se změna týká.

Druhá investice míří do Palackého ulice, kde ale nepůjde o zásah do vozovky. V minulých dnech bylo vydáno rozhodnutí k další etapě rekonstrukce parovodu na horkovod. Stavební práce začaly v pondělí 29. června a práce mají být prováděny většinou v travnaté ploše, popřípadě v chodnících. Tuto akci zaštiťuje společnost Veolia Energie ČR, která postupně mění v celém Přerově parovodní soustavu za horkovodní, která je efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí. Práce, které si letos naplánovala v Palackého ulici, by tu měly být hotovy do 25. srpna. 

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.