Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kino Hvězda má šanci na vylepšení

Zprávy z regionu

5.4.2020

Autor: red

Přerovské kino Hvězda se chystá na redigitalizaci. Radní schválili záměr zadat veřejnou zakázku za čtyři miliony korun.

Projektor, sloužící v kině od začátku roku 2009, je podle odborného posudku už na hranici životnosti, která je stanovena na 15 tisíc hodin provozu. Projektor ve Hvězdě má ale dnes odpracováno zhruba 22 tisíc hodin. Kino ročně odehraje tisícovku filmových představení a lampa je v provozu denně 4 až 6 hodin 364 dní v roce. Redigitalizace je proto už nutná, má-li být pro diváky zachována kvalitní projekce. Pokud záměr radních podpoří i zastupitelé, začne celá zakázka zpracováním projektové dokumentace a následovat pak bude nejen výměna projektoru, ale i dodání 3D systému, jehož součástí mají být také 3D brýle pro dospělé i pro děti a 3D bílo–stříbrné plátno.

Kdyby kino neprošlo redigitalizací, s největší pravděpodobností by se dostalo do problému, neboť by nesplňovalo technické požadavky a hrozilo by rozvázání vztahů mezi kinem a distributory filmů. Ti totiž trvají na požadované kvalitě. "Navíc úspora na laserovém projektoru, oproti tomu stávajícímu, bude za deset let provozu dělat minimálně 1 a půl milionu korun. Takže investice se částečně vrátí," konstatoval Jaroslav Macíček, ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které kino provozují.

red

Reklama

Středisko volného času Atlas a Bios, Přerov

Katalog firem » Vzdělávání » Dětské organizace

Středisko volného času ATLAS a BIOS, Přerov nabízí dětem, mládeži i dospělým aktivní trávení volného času ve více než 130 zájmových kroužcích. K dalším aktivitám se řadí výukov...