Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kino Hvězda bude zatím hrát jen čtyři dny v týdnu. Sedět se bude po dvou a s rouškou na obličeji

Zprávy z regionu

20.5.2020

Autor: red

Po dvouměsíční nucené odmlce se budou moci vrátit do jediného přerovského kina fanoušci stříbrného plátna. V tuto chvíli se vnitřní prostory kina Hvězda dezinfikují, aby ve čtvrtek 28. května mohly přivítat první diváky. Ti se ale musí připravit na nutná omezení.

Foto: Magistrát města Přerova

Kino Hvězda má kapacitu 399 míst. Podle aktuálních nařízení může v kině pobývat najednou tři sta lidí. Návštěvníci mohou sedět maximálně po dvojicích, mezi nimiž musí být volná sedačka. Navíc musejí být ob jednu řadu, takže se do kina nevejde víc než 120 diváků.

Zájemci si mohou místa v kině rezervovat už dnes a těšit se na první promítací den, který nabídne dvě představení. V pět hodin se má hrát nejúspěšnější český dokument posledních let V síti: Za školou a v osm hodin večer je v plánu dokument 11 barev ptáčete, který divákům poodhalí zákulisí natáčení oceňovaného filmu Nabarvené ptáče.

Do poloviny června bude kino hrát jen od čtvrtka do neděle. Důvody tohoto rozhodnutí jsou zřejmé a vysvětluje je vedoucí Hvězdy Svatava Měrková: "Nejsou nové filmy, není co nabízet, takže jsme tomu uzpůsobili otevírací dobu. Distributoři odložili premiéry na pozdní léto nebo na podzim, takže si musíme počkat. Do té doby budeme promítat filmy, které měly jít podle původních plánů do kin v březnu. Jakmile bude dostupných více premiér, vrátíme se zase ke každodennímu provozu." Jak dále řekla, první vlaštovkou se mají stát české komedie. 11. června promítnou v kině Bourák a 25. června Bobule 3. Ovšem fanoušci netrpělivě čekající na film Top Gun 2: Maverick, který měli ve Hvězdě představit už o prázdninách, si budou muset počkat na první promítání nejspíš až do listopadu.

Diváci, kteří do kina zamíří, se musejí smířit s dodržováním vcelku přísných opatření. I když si lístky koupí třeba čtyřčlenná rodina, nebo skupina kamarádů, není možné je všechny usadit vedle sebe, ale pouze po párech. Po celou dobu musejí mít přes pusu a nos roušku nebo šátek, kterou nesmí sundávat, takže zapovězeno je i drobné osvěžení v podobě pití či jídla. A opatření se týkají i chvíle, než návštěvníci do kinosálu vstoupí. "Neměli by se mezi sebou shlukovat či posedávat ve foyer. Hned po příchodu je proto vybídneme, aby použili dezinfekci a zaujali své místo. Budeme také rádi, když upřednostní zakoupení lístku online. Se vstupenkou uloženou v mobilním telefonu se pak prokáží u vstupu. A v případě platby u pokladny preferujeme kartu před hotovostí," doplnila Svatava Měrková.

V plánu je i otevření dlouho očekávané a nově zrekonstruované kavárny Kabinet Hvězda, která je součástí kina. Poprvé ji návštěvníci uvidí ve čtvrtek 28. května v 15 hodin, kdy budou originálně upravené prostory slavnostně otevřeny. Jedná se o nevšední místo, které každým kouskem svého interiéru napovídá, že je spjato s filmovým světem. V prvních dnech bude tato filmová kavárna otevřena od tří odpoledne do jedenácti večer. A až se opatření více uvolní, měla by být v provozu od rána do večera. "Nabídka bude také pestrá a originální. Návštěvníci si mohou dát třeba výbornou kávu z olomoucké pražírny, bylinkové čaje z Bílých Karpat, nakládané sýrové speciality, domácí limonády, filmové drinky a podobně. Prozatím bude nabídka určena spíše k odpolednímu či večernímu posezení. Až otevírací dobu rozšíříme, budeme chystat i snídaně," naznačila Svatava Měrková.

red

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Kanáry: HOTEL R2 RIO CALMA 4* 8.5. - 15.5.2024 z Brna za 23.980,-

Turecko: TRENDY PALM BEACH 5* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 18.990,-

Turecko: TUI BLUE PASCHA BAY 4* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 17.790,-

Turecko: MEGASARAY RESORT SIDE 5* 12.5. - 19.5.2024 z Ostravy za 16.490,-

Egypt - Marsa Alam: AMARINA QUEEN RESORT 5* 8.5. - 15.5. 2024 z Brna za 12.590,-

Egypt - Hurghada: TROPITEL SAHL HASHEESH 5* 5.5. - 12.5. 2024 z Ostravy za 19.290,-

Egypt - Hurghada: PRIMA LIFE MAKADI 5* 3.5 - 11.5.2024 z Brna za 16.750,-

Turecko: CARETTA BEACH 4* 5.5. - 12.5.2024 z Brna za 12.290,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA