Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kašny se už začínají zase plnit vodou, dvě bylo nutno před sezónou opravit

Zprávy z regionu

25.4.2023

Autor: red

Zazimované přerovské kašny se pomalu začínají probouzet k životu. Z některých z nich už tryská voda a některé se na letošní sezónu teprve připravují. Do úterý 2. května bude v provozu všech pět fontán.

Foto: Magistrát města Přerova

Kašny jsou postupně čištěny od náletů, je z nich odstraňován mech, kontroluje se funkčnost potrubí a čerpadel. Jakmile jsou kašny naplněny vodou a zapojeny do elektrické sítě, dojde ke spuštění. 

Jako první začala v závěru minulého týdne tryskat kašna u Přerovanky, jejíž vana prošla drobnou opravou. Pracovníci technických služeb zajistili praskliny a celé těleso natřeli. Cena za údržbu a zapojení se vyšplhala na 17 tisíc korun. Menší úprava za zhruba 36 tisíc korun čeká i kašnu v Michalově, kde nejprve dojde k opravě stávající izolace a následně k obnovení nátěru límce. Do vodní fontánky v parku se vrátí i želvy, které přes zimu odpočívaly na bezpečném místě.

Dnes byla poprvé spuštěna i pískovcová kašna na náměstí TGM, která před třemi lety prošla opravou, neboť protékala.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.