Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 13.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

K zemi půjde dvacet topolů, stromy zůstanou ležet v Žebračce na zetlení. V den těžby se zavře cyklostezka

Zprávy z regionu

2.12.2021

Autor: red

Proschlé topoly, které se nacházejí při okraji Národní přírodní rezervace Žebračka, budou v pondělí 6. prosince pokáceny. Cyklostezka vedoucí tímto územím se kvůli těžbě v ten den uzavře.

Foto: Magistrát města Přerova

"K zemi půjde dvacet topolů kanadských, které se nacházejí na hranici životnosti – jsou ve špatném zdravotním stavu, prokazují hnilobu kmenů, na větvích je jmelí. Padající větve navíc ohrožují cyklisty," uvedla Svatava Doupalová z přerovského magistrátu. Už na začátku letošního roku, když se v Žebračce ve větším měřítku kácelo, přinesla těžba celou řadu nespokojených připomínek od občanů. Mnozí se obraceli i na Agenturu ochrany přírody České republiky, ale právě ta zásah doporučila i schválila. A nejinak je tomu i nyní. "Jako odborný lesní hospodář pro lesní majetek města Přerova zdůrazňuji a zaručuji, že jde o nutnou těžbu starých stromů. Hmota bude ponechána v porostu na zetlení, pokácené dřeviny tedy nebudeme nikam převážet," konstatuje Vít Navrátil z Technických služeb města Přerova.

Kvůli těžbě v lužním lese bude muset být 6. prosince od sedmi ráno do šesti odpoledne uzavřena část cyklostezky. Neprůjezdná bude v úseku od silnice I. třídy směrem na Lýsky až po bránu na Výstaviště z ulice Osmek.

red

Reklama

Karel Caha Band

Katalog firem » Zábava, volný čas » Hudební skupiny, tělesa

Naše hudební duo je složené z profesionálních hudebníků a zpěváků a vzniklo v roce 1999 . Vystupujeme u příležitostí plesů, podnikových večírků, zahradních párty, svateb, narozenin ap...