Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jak jste spokojeni s novými kontejnery? Na to se ptá anketa technických služeb

Zprávy z regionu

13.7.2022

Autor: red

Obsahově menší kontejnery na tříděný odpad byly vloni v listopadu v Přerově vyměněny za velkokapacitní nádoby. Důvodem, proč se město vydalo tímto směrem, byl tlak na snížení nákladů na svoz, úspora místa i lepší komfort pro uživatele, kteří už nemusejí sahat na víko nádoby. Ta se totiž otevírá i nožním pedálem.

"V průběhu letošního roku jsme ověřovali funkčnost celého systému a průběžně odstraňujeme problémy i s umístěním kontejnerů na stanovištích. A teď se ptáme Přerovanů, jestli jsou s uspořádáním a systémem spokojeni. Šetření je anonymní, kdo se chce ale zúčastnit průběžného losování o ceny, musí vyplnit svou mailovou adresu," říká jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Anketa je na webových stránkách www.tsmpr.cz přístupná do konce roku, pak se vyhodnotí.

"Chceme vědět, jestli občanům vyhovuje přístup ke kontejnerům, zda je podle nich umístění vhodné, jak jim vyhovuje způsob ovládání nádob, co si myslí o četnosti svozu nebo jestli by přivítali i nádoby na jiný druh odpadu," shrnul technicko-provozní náměstek Tomáš Lolek. Než byl nový systém před devíti měsíci zaveden do zkušebního provozu, odevzdávali obyvatelé města papír, sklo a plasty pouze do menších nádob o objemu 1100 litrů. Teď je v Přerově 86 kontejnerových stanovišť, na nichž je 48 nádob o objemu 2200 litrů na sklo, 15 na plasty a 15 na papír, dále je v těchto hnízdech umístěno 67 kontejnerů o objemu 3200 litrů na plastový odpad a 67 na papír. V průběhu roku 2023 budou tato stanoviště pro tříděný odpad ještě rozšířena, celkem by jich mělo být asi 130.

A změna čeká na Přerovany také v případě kontejnerů na směsný komunální odpad. V září a v říjnu letošního roku totiž bude na vytipovaných stanovištích probíhat obměna menších nádob o objemu 1100 litrů na komunální odpad, které nahradí stovka velkokapacitních kontejnerů o objemu 3200 litrů. V ulicích města se díky tomu ušetří další místo, například na parkování.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.