Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

I letos proběhnou zápisy do prvních tříd bez přítomnosti předškoláků

Zprávy z regionu

10.3.2021

Autor: red

Stejně jako loni si ani letos děti neužijí tradiční zápisy do prvních tříd, při nichž by se mohly na místě seznámit se školním prostředím a předvést svou šikovnost. V devíti přerovských základních školách se zápisy uskuteční v průběhu celého dubna distančně. Formuláře k zápisu najdou rodiče na webových stránkách spádových škol.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

"Vyplněnou žádost pak mohou doručit od 1. do 30. dubna buď do datové schránky školy, mailem s elektronickým podpisem zákonného zástupce nebo poštou. Pokud jim ani jedna možnost nevyhovuje, mají možnost osobně přijít do kanceláře školy," uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. A připomněl i úskalí, která by přinesla ledabyle nebo neúplně podaná žádost. "Pokud třeba rodič pošle přihlášku mailem, ale neopatří ji elektronickým podpisem a do pěti dnů ji jinak nepotvrdí, k žádosti nebude přihlíženo," řekl Kouba. Rodiče musí přiložit rovněž rodný list dítěte, a to buď v podobě kopie, skenu či fotografie. A pokud zákonní zástupci chtějí žádat pro své dítě odklad školní docházky, nesmí zapomenout doložit doporučení školského poradenského zařízení a odborného lékaře nebo klinického psychologa.

V tomto roce přijdou k zápisům šestileté děti narozené do 31. srpna roku 2015. V loňském roce nastoupilo do prvních tříd 382 prvňáčků. Letos se očekává nástup obdobného počtu dětí, v závislosti na demografickém vývoji a předpokládaném počtu odkladů povinné školní docházky.

Zápisy pořádají ZŠ Hranická – Předmostí, ZŠ Svisle, ZŠ Velká Dlážka, ZŠ Boženy Němcové, ZŠ Trávník, ZŠ Želatovská, ZŠ U Tenisu, ZŠ Za mlýnem a Soukromá základní škola Acorn’s and John’s school.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.