Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hřiště u nejstarší přerovské základní školy se má změnit v moderní sportoviště

Zprávy z regionu

27.5.2022

Autor: red

Většina přerovských školních hřišť prošla v posledních letech opravou a stala se z nich moderní sportoviště, která využívají jak žáci, tak i veřejnost. Hřiště u Základní školy Boženy Němcové na svou úpravu jako jedno z posledních ještě čeká. Radní města rozhodli o zahájení projektové přípravy, která by měla přijít asi na půl milionu korun.

Hřiště ZŠ Boženy Němcové

Foto: Magistrát města Přerova

Škola Boženy Němcové je nejstarší přerovskou základní školou. Postavena byla v roce 1909 a v posledních dvaceti letech ji díky spádovosti bydliště navštěvují z valné většiny děti pocházející z vyloučených lokalit. "Věříme, že vybudování kvalitního sportoviště prospěje školákům, kteří vyrůstají v méně podnětném prostředí. Zcela jistě tu dojde k rozšíření využití hřiště v rámci tělesné výchovy i zájmové činnosti," řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Plocha stávajícího hřiště je v současné době zčásti využívána jako parkoviště pro zaměstnance, to se má ale brzy změnit.

Sportoviště se nachází uvnitř areálu základní školy, takže návrh nového hřiště je limitován tímto prostorem. Předpokládá se, že by tu měla být běžecká rovinka se dvěma drahami, víceúčelové hřiště na malou kopanou, házenou, tenis, volejbal a basketbal. Projektant by měl navrhnout v daném místě také odpočinkovou plochu pro školní družinu a pro rekreační sporty jako je badminton, kroket či létající talíře. Součástí má být i objekt pro správce a toalety pro veřejnost.

Přerovská školní hřiště patří díky rekonstrukcím k těm výstavním. Dopoledne je využívají školáci, odpoledne si je může pronajmout veřejnost. Zájemci mají možnost sportovat na sportovištích u škol Trávník, Velká Dlážka, Svisle, Za Mlýnem, Želatovská a nově také U Tenisu. Hřiště u Základní školy U Tenisu bylo zrekonstruován za 12 milionů 800 tisíc korun v loňském roce a k pronájmu je tu hřiště volejbalové, basketbalové, tenisové, fotbalové, streetbalové, házenkářské, florbalové, ale třeba i plocha na pétanque. Poslední školou, která na opravu čeká, je ta v Předmostí. A i s rekonstrukcí jejího venkovního sportoviště se počítá.

red

Reklama

Restaurace Harmonie

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nabízíme příjemné posezení v letních měsících na letní terase pro 40 osob. Za příznivého počasí navíc připravujeme speciality na grilu a nabídku letních nápojů. Vnitřní prostor rest...