Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hanácké léto na kolejích bylo slavnostně zahájeno

Zprávy z regionu

2.7.2019

Autor: red

Symbolickým přestřižením pásky byl v sobotu 29. června 2019 ráno zahájen provoz první nostalgické vlakové linky na Hané, jejímž cílem je nabídnout zejména výletníkům a cykloturistům přímé vlakové spojení mezi Kroměříží, Kojetínem a Tovačovem. Na trati z Kojetína do Tovačova, kde od roku 1981 nejezdí pravidelné osobní vlaky, jde navíc o jedinou možnost, jak se vlakem do Tovačova dostat.

Vlak HLNK na nádraží v Tovačově Vlak HLNK na nádraží v Tovačově


"V první den provozu byla účast cestujících spíše nižší. Ale to je celkem pochopitelné. Přeci jen jde o nový produkt, který si musí své zákazníky teprve najít. K tomu máme začátek prázdnin, lidé vyráží na dovolené a v okolí se konala řada jiných zajímavých akcí,“ říká Rostislav Kolmačka, koordinátor provozu historických vlaků. K tomu obratem dodává: "Velké překvapení nám ale připravila Správa železniční dopravní cesty, která těsně před zahájením provozu vlaků provedla vzornou údržbu všech zastávek na trati. Od soboty 6. července tak budeme moci zastavovat i na vlakové zastávce Oplocany poblíž Tovačova-Annína, která byla v posledních desetiletích prakticky nepoužitelná. Také v Uhřičicích a Lobodicích nebudou mít nyní problém do vlaku nastoupit i starší lidé, nebo třeba maminky s kočárky.“

Dodejme, že historické motoráčky z 50. a 60. let minulého století budou mezi Tovačovem a Kroměříží jezdit každou prázdninovou sobotu až do 31. srpna podle níže uvedeného jízdního řádu. Podrobné informace o provozu vlaků i se seznamem možných turistických a cykloturistických cílů v okolí trati najdete na webových stránkách www.prototypy.cz/tovacovka.

Každý den provozu vlaků je v době vždy od 9 do 17 hodin veřejnosti přístupné také železniční muzeum v prostorách lokomotivního depa na kroměřížském nádraží a dále je každý den provozu spojen i s dalšími lákadly pro veřejnost v okolí trati či přímo ve vlaku. "Tak například v sobotu 6. července si s námi můžete v prostojích mezi spoji v Kojetíně od 9 do 10 hodin a v Kroměříži od 12 do 13 hodin zasoutěžit o volné jízdenky na naše vlaky pro celou rodinu ve hře Město-jméno“, doplňuje Kolmačka.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.