Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Grilovačka, soutěže, kapely a zlatavý mok, takové byly Slavnosti piva v Beňově

Zprávy z regionu

2.8.2020

Autor: hcz

Tropická letní teplota a stovky lidí. Takový byl 1. srpen 2020 v Beňově v areálu za sokolovnou. Pořadatelé, místní sokoli, připravili pro návštěvníky 10. ročníku Slavností piva nejen patnáct druhů oroseného pěnivého moku, ale i pochoutky z grilu a několik typicky pivních soutěží. Na pódiu k poslechu a tanci zahrály kapely Esmeralda, So What a Cookies.

"Tentokrát se nám podařilo zajistit pivo ze třinácti pivovarů. Jak těch menších, tak i těch větších. Na čepu máme patnáct druhů piva a to jak světlé, polotmavé, tak i černé. A nechybí ani pivo kyselé, ovocné nebo kvasnicové,"prozradil starosta místního Sokola František Kubík. Podle Petra Měrky z Kostelce se historicky kyselé pivo vařilo v Německu a Belgii. "Za pupek piva považuji Belgii, protože tři základní kyseláče se vaří v Bruselu a okolí," dodává.



Pro návštěvníky kromě piva přichystali organizátoři i několik pivních soutěží - pití piva na čas nebo házení prázdným pivním sudem do dálky. Na pódiu se vystřídaly tři kapely - Esmeralda, So What a Cookies. "Vybrat na dnešní den kapely byla záležitost složitější. Oslovil jsem dvanáct kapel, ale kvůli koroně nám některé vystoupení odmítly anebo již měly obsazené termíny," upřesnil Zbyněk Batěk alias Mošna.

Mezi jednotlivými vystoupeními kapel byly pro návštěvníky přichystané soutěže. Nejdříve si to rozdaly mezi sebou v pití piva na čas ženy. Iveta zvládla vypít půllitr za 6,55 sekund a stala se tak královnou soutěže, Zdenka skončila s 9,29 sekundami na druhém místě, Dája skončila s 9,40 sekundami třetí a čtvrtou příčku obsadila Zdeňka.


Po ženách se pustili do soutěže muži. Jako každoročně nechyběl mezi milovníky pivního moku Snupy, který zvládl vypít pivo za 4,34 sekund a obsadil tak zlatou příčku, druhý skončil Jindra z Dobrčic s časem 4,65, třetí Majk s časem 5,14 a čtvrtou příčku obsadil Kačaba, který zvládal v mládí vypít pivo za 3 sekundy. Tentokrát "mlaskl" zlatavý mok za 5,48 sekund.

V přestávce mezi jednotlivými kapelami se soutěžilo v hodu pivním sudem. Zubejda nasadila laťku a její hod 3,52 metrů jí zajistil první místo. Druhá byla s 3,30 metry Iveta a třetí s hodem 2,80 metrů skončila Dája. Poté se na startovní čáru postavili muži. Tomáš daleko přehodil své soupeře a hodem 9,63 metrů si zajistil prvenství. Druhý skončil Zdeňa - 6,86, třetí Michal z Dobrčic - 6,36 a čtvrtou příčku obsadil Jirka hodem 5,75 metrů.


Za Sokolovnou bylo plno. "Vyzkoušeli jsme několik druhů piva a dali si makrelu a grilovaný hermelín. Akce je to vydařená. Manžel bral piva postupně podle abecedy, mně zachutnal Japač 12 z pivovaru Jadrníček a tak jsem u této značky zůstala," svěřila se Marcela Malá, která do Beňova dorazila z Přerova.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.