Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

O Štědrém dnu se v Přerově vzpomínalo na Pavla Nováka

Zprávy z regionu

24.12.2022

Autor: hcz

Dva štědrodenní koncerty se staly v Přerově již tradicí. A tak se Přerované opět rozdělili na dva tábory. Jedni zamířili ke Galerii Přerov a druzí na náměstí TGM, aby společně s muzikanty zavzpomínali na zakladatele tradic štědrodenních koncertů, zpěváka Pavla Nováka.

Pavel Novák založil tradici štědrodenních koncertů před více než dvaceti lety a v jeho odkazu pokračoval i jeho syn Pavel Novák mladší. Po jeho nečekaném úmrtí převzala tátovu štafetu dcera Eliška. Koncert s podtitulem Pavel Novák k Vánocům patří odstartoval na parkovišti u galerie stejně jako koncert na náměstí TGM, a to v 10 hodin. A zatímco na podiu u galerie zazněly hity Pavla Nováka v podání jeho dcery Elišky a skupiny Black Rose, na náměstí TGM hrála kapela Re-Vox a Pirillo.

Kapela Pirillo hrála ve svém původním složení - na kytaru Jaroslav Macíček a Ivan Němeček, na basu Libor Trucálek a Dan Klesnil, za bicí usedl Robert Tšpon. "Nikdy jsme nehráli na Štědrý den na náměstí. Dnes je to poprvé. Budeme hrát deset největších hitů, které odzpívám já a bubeník Robert Tšpon. V jedné skladbě ale zazní z pódia (z nahrávky z posledního alba) i Pavlův hlas za živého doprovodu Pirilla," řekl před vystoupením kytarista a zpěvák kapely Pirillo Jaroslav Macíček.

Muzikanti koncert věnovali vzpomínce na Pavla, se kterým dlouhá léta hráli, vždyť příští rok by Pirillo oslavilo čtyřicet let na scéně. "Měli jsme v plánu s Pavlem příští rok s Pirillem uspořádat několik koncertů. Člověk míní, čas ale mění...," dodal Macíček, který spolu s Robertem Tšponem uzavřel etapu Pirilla posledním songem "Byl to krásnej flám".

 

hcz

Reklama

RESTAURACE HOTELU JANA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace Hotelu Jana nabízí luxusní klimatizované prostředí pro vaše rodinné oslavy, firemní akce nebo jen pro oběd či večeři ve dvou. Restaurace nabízí výbornou mezinárodní kuchyni.