Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do budov a autobusů jen s rouškou, školka bude otevřena jen jedna

Zprávy z regionu

18.3.2020

Autor: red

Krizový štáb města Přerova, svolaný primátorem Petrem Měřínským na dopoledne 18. března, přinesl v 10 hodin další informace, případně doplnění k již předešlým nařízením.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

1. Město Přerov v tuto chvíli nemá k dispozici roušky či respirátory, je třeba řešit ochranu úst a nosu improvizovaně či výpomocí (domácí výroba roušek). Pokud by byla realizována slibovaná dodávka státu, občané budou neprodleně informováni.

2. Od středy 18. března od 12 hodin je vyhlášen zákaz pohybovat se na území Olomouckého kraje bez ochrany úst (ústenka, rouška, šátek, šála – vždy nasazeno přes nos a ústa). Bez této ochrany se nesmí vstupovat do prostředků veřejné hromadné dopravy, provozoven, jejichž provoz je povolen i za nouzového stavu, sociálních a zdravotnických zařízení, sídel orgánů veřejné moci, správních orgánů a integrovaného záchranného systému, školských zařízení, pošt a lékáren. Písemné upozornění je vyvěšeno i ve všech autobusech městské dopravy. Toto nařízení platí do odvolání, nejdéle však po dobu trvání krizového stavu. Obyvatelé místních částí budou o tomto nařízení informováni přes výbory místních částí, kteří sami zvolí formu distribuce informace.

3. Park Michalov bude otevřen jen pro volný průchod, dětská hřiště v parku budou znepřístupněna/ohraničena páskou.

4. Vzhledem k tomu, že do přerovských mateřských škol chodí malé procento dětí, bylo rozhodnuto, že bude otevřena pouze mateřská škola v Dvořákově ulici, kam budou chodit děti ze všech přerovských předškolních zařízení. Rodiče budou individuálně informováni.

5. Město Přerov je v souladu s pokynem vydaným Olomouckým krajem připraveno zajistit hlídání dětí zaměstnanců bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníků ozbrojených sil. Pro tyto potřeby by byla v případě rozhodnutí otevřena Mateřská škola U Tenisu a Základní škola Svisle. K této službě by bylo přistoupeno až na přímý pokyn Olomouckého kraje, zatím nefunguje.

6. Platí, že objednání na přerovský magistrát k vyřízení občanských průkazů, pasů, řidičských průkazů a dalších služeb prostřednictvím objednávkového portálu WebCall se do odvolání ruší. Stejně tak se ruší všechny již objednané termíny. Pokud občané nemohou vyřízení těchto dokumentů odložit, je možné agendu řešit v omezených úředních hodinách. V pondělí  od 8 do 11 hodin a ve středu od 14 do 17 hodin.

7. Občanům města Přerova, kteří jsou povinni uhradit poplatek ze psů do 31. března, bude umožněno zaplatit tento poplatek i po stanoveném termínu. Nejdéle však o tři měsíce později a to bez jakékoliv sankce.

8. Pokud chce být kdokoliv z občanů aktivní a pomáhat jako dobrovolník, město dohodlo spolupráci s Charitou Přerov, obrátit se mohou na adresu: reditel@prerov.charita.cz .

red

Reklama

Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky - klientské centrum Přerov

Katalog firem » Úřady, instituce

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211) působí na českém trhu již od roku 1992 a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. V současnosti pečuje o zdraví více než 1,3...