Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 15.5 °C

Do Brodku přijel na jarmark Martin na bílém koni

Zprávy z regionu

11.11.2023

Autor: hcz

Vánoce se blíží... a na sobotním jarmarku, který uspořádal 11. listopadu 2023 v Brodku u Přerova keramický kroužek pro dospělé spolu s místní mateřskou školou a TJ Sokol, to v sokolovně vonělo nejen jehličím, ale i dřevem a medovými perníčky. Nechyběl ani Martin na bílém koni, který vykouzlil úsměv na tvářích návštěvníků.

"V loňském roce jsme pořádali prní ročník, a protože se osvědčil, letos jsme se rozhodli tuto akci zopakovat. Oslovili jsme prodejce rukodělných výrobků, kterých letos přijelo čtrnáct. Jsou tady stánky místních žen, které navštěvují keramický kroužek, školka má tady dílničky a nechybí ani ukázky paličkování, zdobení perníčků, výroby postaviček z šustí nebo lití olova. Návštěvíci si mohou zakoupit jak ozdoby na vánoční stromek, tak i na vánoční stůl," prozradila za organizátory Ludmila Dohnalová.

 

Do Brodku se svými betlémy a postavičkami ze šustí přijela i Lea Zedková z Veselíčka. "Výrobě postaviček ze šustí jsem se naučila sama podle knížek a věnuji se tomu již přes dvacet let. Nejtěžší je udělat postavičky. Pak už se to kompletuje lehko. Práce mě moc baví, ale potřebovala bych více času. I když jsem v důchodu, čas mi stále chybí."

Jarmark se v Brodku u Přerova vydařil. Návštěvníci byli spokojeni a domů si odváželi spostu drobných dárků. "Nakoupila jsem si tady baňky, několik andílků ze šustí a pro dceru jsem vzala keramické zápichy do záhonu. Moc jsem si dnešní den tady v sokolovně užila. Příště přijedu zase," svěřila se Marie Poláková, která na akci přijela z Prostějovska.

hcz

Reklama

Technické služby města Přerova

Katalog firem » Služby

Našimi hlavními úkoly je postarat se o čistotu města, údržbu zeleně, svozu odpadu, osvětlení města a odstraňování následků zimy. Dále provozujeme pohřební službu, která má samosta...