Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Čarodějnice se slétly na Laguně u Bašty u Dokládalů

Zprávy z regionu

1.5.2022

Autor: hcz

Již po dvanácté uspořádal turistický oddíl mládeže Lišáci spolu s Baštou u Dokládalů na Laguně pro děti a jejich rodiče magickou "filipojakubskou noc". Pálení čarodějnic připadlo na sobotní odpoledne - den před prvním májem. Slunečné počasí přilákalo na místo setkání nejen několik desítek malých čarodějnic a čarodějů, ale i stovky návštěvníků.

Krátce po setmění vzplály na několika místech přerovského regionu mohutné ohně. Malé bosorky, místo aby odlétly na Petrovy kameny, daly přednost bližším místům doletu. Nejinak tomu bylo na Laguně. "Je to už po dvanácté, co o filipojakubské noci pořádáme v Přerově Pálení čarodějnic. Kromě tradičního obletu kolem Bašty u Dokládalů, což je takový magický kruh, jsme pro malé čaroděje a bosorky připravili stejně jako v minulých ročnících i několik soutěží. Jednou z nich je hledání pokladu v podobě vysypaných fazolí na trávníku a chybět nebude ani křepčení na "parketu" nebo soutěž o nejhezčí čarodějnici," prozradil jeden z organizátorů.

"Maminka mně pořídila nové košťátko a starý kostým jsem trochu vylepšila. Přidala jsem na něj pavouky a hady," svěřila se s přípravami čarodějka Andrejka.

Po soutěži o nejhezčí čarodějnici se u Bašty u Dokládalů rozhořel oheň a večer byla pro návštěvníky přichystaná ohňová show.

hcz

Reklama

Restaurace U Labutě

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Když se rozhodujete pro Restauraci, obvykle si vybíráte podle několika kritérií. Volíte vysokou kvalitu, příjemné prostředí a inovativní přístup personálu. V naší Restauraci U Labutě z t...