Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

CREATIVE CAPS CUP 2019

Zprávy z regionu

6.11.2019

Autor: red

Trenérky z 12 oddílů České a Slovenské republiky zařadily do kalendáře soutěží účast na naší pohárové soutěži společných skladeb, dvojic a trojic. 177 závodnic si v osmi kategoriích poměřilo svou připravenost v úvodu podzimní závodní sezóny. Bilancí výsledků domácích moderních gymnastek, které připravují široký 25členný tým závodnic ve čtyřech společných skladbách a jedné trojici, je zisk stříbra, bronzu, čtvrté, páté a osmé místo.

Nejmenší závodnice svá společná vystoupení začínají prezentovat na závodní ploše ve skladbě bez náčiní. Ela a Ema DERYCHOVY, Emma JANKŮ, Zuzana LESÁKOVÁ a Magdalena ŠVORČÍKOVÁ pod taktovkou trenérky Ivany BOŘUTOVÉ v kategorii naděje nejmladší ročník 2011 a mladší získaly čtvrté místo /15,75/. V premiérové závodní sezóně získávají zkušenosti, oproti soupeřkám z medailových pozic schází dětem větší synchron a jednota provedení skladby. Vítězství si odvezly závodnice do Prahy z klubu TJ SK Prague /17,8/, před družstvy z Juventy Bratislava /16,55/.

Nadějím mladším program soutěží předepsal na letošní sezónu jednotné náčiní – kužele. Sára BAČOVÁ, Viktorie CÍNOVÁ, Veronika CHATRNÁ, Michaela KORITAROVÁ, Terezie ŠEVČÁKOVÁ a Tereza ÚRUBKOVÁ se na závodním koberci potýkají s technickými nedostatky ve zpracování náčiní, stejně jako ostatní soupeřící týmy. Velké množství chyb v obou provedeních znamenalo propad na dno ve výsledkové listině /3,80/. Do Brna putují všechny cenné kovy -  Provo /20,9/, SK MG Mantila /13,3/ a SK Tart MS /12,2/.

Naděje starší se prezentují v letošní sezóně s náročnou kombinací náčiní švihadel a míčů. Nejlépe si s obtížným náčiním pro deseti- až dvanáctileté gymnastky poradily závodnice z TJ SK Prague /18,25/, druhé skončily gymnastky z SK MG Vysočina /14,6/, třetí příčka putuje do Vítkovic /14,50/. Přerovskou moderní gymnastiku reprezentuje tým ve složení Olívie DOČEKALOVÁ, Nela HASOŇOVÁ, Hana HORÁČKOVÁ, Adéla MIKEŠKOVÁ, Monika TOMEČKOVÁ, Eliška ZBOŽÍNKOVÁ. Choreograficky zdařilou skladbu se dívkám zatím nedaří předvést bez nedostatků, tudíž výkon /10,40/ jim stačil ve výsledkové listině na dělenou pátou příčku s týmem SK MG Veselí.

Pětice švihadel doprovází v sezóně juniorky. Předvést vyrovnaně obě provedení se nepovedlo  soutěži žádnému z týmu. Platí to i o naší závodní skladbě ve složení Stela DOČEKALOVÁ, Denisa KARASOVÁ, Markéta LUKŠOVÁ, Emma POLÁKOVÁ, které se chtěly ukázat před domácím publikem v co nejlepším světle. Rozhodčími oceněný výkon /14,8/ stačil na stříbrnou pozici, vítězství si odvezla Mantila /15,5/, třetí místo putuje do Veselí /11,2/.

Ve dvojicích a trojicích máme v sezóně jedno zastoupení. Naděje nejmladší ve složení Marie KUČOVÁ, Marie PLHALOVÁ a Růžena SEDLÁČKOVÁ s třemi obručemi ukázaly až v druhém provedení, co za dobu přípravy zvládly. S výsledkem /7,30/ obsadily bronzovou příčku za týmy z Juventy /7,85/ a SK MG Olomouc /9,15/.

Realizační tým ve složení Iva Otáhalová, Ivana Bořutová, Naděžda Zemánková, choreografka Alice Gřešáková, Sára ZBOŽÍNKOVÁ, Michaela ŠLOSAROVÁ a baletní pedagožka Lucie ROHÁČKOVÁ připravily všechny závodnice na start do úvodu sezóny. Závod byl odrazovým můstkem do dalších soutěží, o výbornou organizační stránku se zasloužili rodiče dětí pořádajícího oddílu.

Velmi zdařilým počinem byl výtěžek vstupného pro obecně prospěšnou společnost Jsme tady. Zcela odlišné světy handicapovaných a sportujících se propojily a vytvořily vzájemnou symbiózu.

red

Reklama

PRO ACTIVITY

Katalog firem » Sport

PRO ACTIVITY - centrum zdravého pohybu pro celou rodinu. Najdete zde nejnovější a nejpopulárnější aktivity v ČR, a to H.E.A.T. PROGRAM, H.E.A.T. SPOTEEE, H.E.A.T. CIRCUIT. Nesmíme však zapomenou...