Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bývalá vojenská prokuratura se přemění na byty

Zprávy z regionu

3.12.2019

Autor: red

Osud opuštěné budovy s adresou Čechova 43 začíná mít jasnější obrysy. Do finále míří smluvní vztah mezi městem Přerovem a opavskou firmou Byty Čechova, která před rokem a půl projevila zájem budovu koupit a přebudovat ji na byty. Nemovitost se nachází v jedné z nejrušnějších čtvrtí, přímo naproti nové obchodní galerie. Je ale už od devadesátých let minulého století nevyužívaná, a tomu také odpovídá její stav.

Foto: Magistrát města Přerova

Zástupci Přerova podepsali loni v létě s opavskou společností smlouvu o budoucí kupní smlouvě a teď už se chystá k podpisu kupní smlouva. Na základě ní do 31. prosince letošního roku zaplatí firma Přerovu 5 milionů korun a zaváže se, že zbylých 7 milionů 590 tisíc korun uhradí do dvou měsíců od chvíle, kdy bude platná změna územního plánu, na základě níž se mohou v domě začít budovat byty. "Předpokládáme, že tento legislativní proces bude dokončen na jaře roku 2020. V tuto chvíli je adresa Čechova 43 určena jen k občanské vybavenosti, nikoliv k bytové výstavbě. To se ale do půl roku změní," upřesnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Podle něj jsou už zástupci firmy připraveni na přeměnu léta nevyužívaného domu na moderní polyfunkční objekt s obchody, byty a parkovací plochou určenou pro rezidenty. S tímto plánem rada města souhlasí, celou transakci ale ještě musí posvětit zastupitelé, kteří zasednou k jednání v pondělí 9. prosince.

"Čekáme na konečné slovo zastupitelů. Po podpisu smlouvy ihned zahájíme projekční práce a uděláme všechno pro to, aby do konce roku 2020 bylo vydáno stavební povolení. Pak se pustíme do budování čtyřiceti převážně dvoupokojových bytů a osmi komerčních jednotek," uvedl jednatel firmy Byty Čechova Pavel Kostřica. Ten předběžně počítá s tím, že zhruba polovina bytů bude určena k prodeji, druhá polovina k nájmu. Na adrese Čechova 43 sídlilo původně Krajské státní zastupitelství, v roce 2009 získalo město objekt zdarma od státu. V darovací smlouvě se ovšem zavázalo, že do konce roku 2019 provede rekonstrukci a nejméně po dobu deseti let pak nemovitost využije pro výkon veřejné správy. Přerov tento závazek z důvodu velké finanční náročnosti nesplnil, a tak bude v příštím roce nucen zaplatit státu smluvní pokutu ve výši 7 milionů 850 tisíc korun. V zimě roku 2017 nabídli zástupci Přerova budovu k prodeji, ale nikdo o ni neměl zájem. Vážný zájemce se našel až v roce 2018, od té doby se vše připravuje k prodeji domu a jeho následnému přebudování.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.