Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brutální napadení: muž po potyčce pobodal spolubydlícího

Krimi

30.7.2019

Autor: red

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje na konci července zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Přerovska pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Muž po potyčce vytáhl na spolubydlícího nůž a vážně ho zranil. Teď mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Ilustrační foto

Foto: ©Depositphotos.com

"Ve středu 24. července 2019 dopoledne jsme přijali oznámení o nalezení zraněného devětatřicetiletého muže v obci Lipník nad Bečvou - Trnávka. Policisté po příjezdu zjišťovali, co se na místě událo. Na základě prvotních informací přijeli na místo kriminalisté územního odboru Přerov, kteří provedli ohledání místa činu, zajistili stopy a zjišťovali veškeré poznatky k případu. Odhalili významné rozpory ve výpovědi a vzhledem k závažnosti případu, přivolali kriminalisty krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří případ převzali a ve vyšetřování pokračovali. Krajským kriminalistům se podařilo za pomoci přerovských policistů a kriminalistů do 24 hodin od oznámení případ objasnit, pachatele zadržet a obvinit jej z výše uvedeného zločinu," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Motiv činu vyšetřovatelé zjišťují. Mezi oběma muži pravděpodobně došlo ke slovní rozepři, která přerostla ve fyzickou potyčku. Mladší z mužů měl nožem zaútočit na staršího muže, kterého velmi vážně zranil. Oba muži se znali a bydleli v pronajatém bytě, každý ve svém pokoji.

Podle policie obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost. "Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let," doplnil závěrem Hejtman.