Reklama

Úterý 17. září 2024, svátek má Naděžda, venku je 20.2 °C

"Ve jménu krále“ -  rytíři obsadili park Michalov, zněla dobová hudba a řinčely zbraně

Zprávy z regionu

8.9.2024

Autor: hcz

Sto dvacáté výročí městského parku Michalov ukončila 7. září 2024 velkolepá historická show, při které řinčely meče. Akci, kterou navštívily stovky lidí, uspořádalo Statutární město Přerov, KIS Přerov a spolky Anima Historica a Markus M.  Dopolední a odpolední program byl bezplatný. Na ten hlavní, podvečerní a večerní, si museli návštěvníci připlatit.

Hlavní program se odehrával na realistickém kolbišti s tribunami pro diváky. Bezplatná malá scéna nabídla vystoupení šermířů i kejklířů. Návštěvníci zhlédli vystoupení skupiny historických tanců Vere Gratia a o středověký rock se postaral brněnský Tempus. Nechyběly ani stánky s ukázkami dobových řemesel nebo ukázky práva útrpného.

Hlavní program se odehrával na realistickém kolbišti s tribunami pro diváky. Probíhaly tady rytířské souboje nejen na koních, ale své umění předvedli í vlajkonoši Sbandieratori Castiglion z italské Florencie, diváci se mohli pokochat pohledem na španělskou jezdeckou školu v podání skupiny Štvanci z Brna, nebo si užít vystoupení kapely Sonivius Vappae z Maďarska. Pomyslnou třešničkou na dortu byl ve 20 hodin souboj templářských rytířů, po němž přišla na řadu ohňová show v podání přerovské skupiny historického šermu Markus M. "Je to úžasná akce, kterou jsme tady v Přerově ještě nikdy neměli. Děti jsou nadšené a my také. Poděkování patří hlavně organizátorům, smekám před nimi. Museli tomu věnovat spoustu času, ale vyplatilo se to. Já za sebe můžu jen říct, že takových akcí v Přerově by mělo být víc. Park Michalov je k tom jak stvořený," svěřil se v průběhu programu Pavel Nejedlý, který přišel do parku s celou rodinou.

hcz

Reklama

Restaurace Harmonie

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nabízíme příjemné posezení v letních měsících na letní terase pro 40 osob. Za příznivého počasí navíc připravujeme speciality na grilu a nabídku letních nápojů. Vnitřní prostor rest...