Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

"Soptíci," dobrovolní hasiči z Horní Moštěnice, hasili žízeň návštěvníků Pivních slavností zlatavým mokem

Zprávy z regionu

3.7.2022

Autor: hcz

Dobrovolní hasiči z Horní Moštěnice uspořádali v sobotu odpoledne v místní zámecké zahradě tradiční Pivní slavnosti. Stejně jako v letech minulých nechyběly, kromě ochutnávek zlatavého moku a vynikajících specialit z grilu a udírny, ani koncerty oblíbených kapel. Na pódiu to rozjela místní kapela Aby bylo yasno, po ní pokračovala Spocená uklízečka a Forum.

"Na ten letošní ročník jsme přichystali pro návštěvníky 14 druhů piv stejně jako v loňském roce. Nechybí oblíbený Zubr Gold 11° a ani Zubr kvasničák. Poslední dva ročníky si návštěvníci pochvalovali také pivo z černotínského pivovaru Chors 10° a 12° polotmavé nebo 12° Svijanský Máz. Novinkou je Punkevní 11°, Maxx 11°, Josef 11°, Třeboňské světlé výčepní, Samson 11° a 12° nebo ryze hořký 12° Radegast a také 13° pivo Sedmý schod z pivovaru Žatec," prozradila za pořadatele Alena Žižková z místního sboru dobrovolných hasičů. Dodala také, že Pivní slavnosti jsou hlavně o pivu a k němu patří i dobé jídlo. Hasiči pro návštěvníky přichystali letos vynikající speciality z grilu a udírny. "Máme tady vyhlášená žebra, hranolky, klobásky z udírny a steaky." A protože k pivu a jídlu patří i pořádná muzika, novinkou tentokrát byly tři kapely, které to na podiu pořádně rozjely - místní Aby bylo yasno, Spocená uklízečka a Forum. Nechyběly ani pivní soutěže. "Letos máme připravenou nejen vědomostní soutěž z oblasti piva, ale i tradiční pití piva na ex a pivní štafetu", doplnila Žižková.

Do Moštěnice přijíždí každoročně na slavnosti piva také spousta lidí z okolí a samozřejmě nechybí ani místní, kteří si tuto oblíbenou akci nenechají ujít. "Není takové horko jako před pár dny, dnes to prostě vyšlo. Kapely jsou skvělý, pivo luxusní a jídlo... na prostě báseň," pochaloval si pětačtyřicetiletý Pavel, který nezapomněl podotknout, že dobrovolným hasičům se to opět moc povedlo.

A co na návštěvníky v Horní Moštěnici ještě čeká? Starosta obce zve všechny, aby přišli 14. srpna do zámecké zahrady mimo jiné také na koncert kapely Olympic.

hcz

Reklama

OPTI LENS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Proč právě Opti lens ? Jsme oční optika s oční ordinací již 25 let na trhu. Skvělé ceny bez umělých slev. U každé zakázky hledáme nejlepší řešení pro vás zákazníky. Krátké obje...