Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 17.8 °C

Základní škola Trávník hostí žáky z Německa, Lotyšska, Finska a Portugalska

Zprávy z regionu

3.2.2015

Autor: zd

Základní škola Trávník je zapojena do mezinárodního programu Ekoškola od roku 2010. Během tohoto období již podruhé získala mezinárodní titul Ekoškola. Na tyto úspěchy nyní navazuje realizací a koordinováním mezinárodního pod názvem IT´S TIME TO HELP.

Momentálně škola hostí na pětadvacet žáků a pedagogů z Německa, Lotyšska, Finska a Portugalska. Hlavním cílem projektu, který vychází z metodiky 7 kroků Ekoškoly, je vzájemná výměna zkušeností škol v oblasti environmentální výchovy, posílení jazykových kompetencí žáků a výměna praktických zkušeností v této oblasti.

Pilířem celého projektu je vysoká participace žáků, jejich podíl na plánování, realizaci i následné evaluaci všech aktivit. Vzájemná výměna studentů a jejich pobyt v rodinách je i výbornou příležitostí k aktivnímu procvičení angličtiny.

V následujících 2 letech se budou školy zabývat problematikou: hospodaření s vodou, odpady, navrhovat úspory energie, zajímat se budeme i o biodiverzitu a velmi důležité je téma. V průběhu tohoto týdne se partnerské školy budou zabývat problematikou vody. "Účastníky čeká velmi nabitý program. Mimo pracovní aktivity projektu bychom jim rádi představili naši školu a město Přerov. Společně navštívíme centra ekologické výchovy: Sluňákov Olomouc a Veronica Hostětín a prohlédneme si i Olomouc," uvedla Dagmar Bouchalová ze ZŠ Trávník.

Další společné setkání v letošním roce čeká školáky v dubnu v Německu, v květnu v Lotyšsku a v září ve Finsku.

zd

Reklama

Lékárna MEDIA

Katalog firem » Zdravotnictví » Lékárny

Lékárenská péče, poradenství. Vedle základního sortimentu nabízíme léčebnou kosmetiku Bioderma, Daylong, original ATOK, CutisHelp, kosmetiku Doliva, Allga san, doplňky pro kojící matky Mede...