Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.4 °C

Strážník, který zastřelil mladíka, zmlátil manželku. Pak se podřezal

Krimi

12.5.2015

Autor: orf

Z hloupého nerozvážného střelce na bijce žen se nyní přeškolil dnes už bývalý přerovský strážník Robert F. (43). Muž, který v lednu při banálním zákroku zastřelil mladého člověka (†23) o víkendu surově zmlátil manželku. Pak se demonstrativně pořezal na zápěstí.

„Tati nech ji! Prosím tě, nech ji! Nemlať ji!“ rozléhalo se v sobotu večer ulicí v Sokolnici na Brněnsku, kde bývalý přerovský strážník Robert F. s rodinou žije. Podle sousedů se kromě křiku dcery ozývaly z bytu rány, dupání a děsivý řev. Manželku prý přitom někdejší muž zákona nebil poprvé. Důvodem útoku měly být údajně finanční problémy rodiny.
Když lékaři odváděli zkrvavenou zbitou ženu, muž vzal nůž a demonstrativně se pořezal na zápěstí. Potom hned začal nadávat policistům, kteří přijeli incident řešit. „Já jsem se podřezal, mě teče krev a vás to vůbec nezajímá?“ křičel na policisty. Jeho zranění však nebyla vážná, přesto i jeho odvezli záchranáři do nemocnice k ošetření.
„Naše hlídka řešila v Sokolnici vyhrocený domácí spor. Incident pravděpodobně posoudíme jako přestupek,“ je vše co k případu ústy svého mluvčího Bohumila Maláška sdělila místní policie.
Robert F. má přitom v místě bydliště velmi špatnou pověst. „On se chová jako kdyby mu patřil celý svět. Neuvěřitelně přezíravě a arogantně. A třeba na pejskaře reaguje jako psychopat. Každou chvíli někomu vyhrožuje, že mu psa zastřelí,“ prozradili sousedé. Domácí hádky prý nejsou ničím neobvyklým. „Tady ta poslední věc, to byla ale síla. Když odjely sanitky a policajti, tak jsme zjistili, že je krví zastříkaná celá chodba z jejich třetího patra až dolů,“ konstatovali sousedé.
Kriminalisté přitom ještě neuzavřeli případ z 9. ledna, který se stal v Přerově. Robert F. tam přijel jako člen hlídky strážníků řešit banální strkanici hostů před místním barem. Z nepochopitelných důvodů vytáhl pistoli a střelou do hlavy zastřelil mladíka Michala V. Policejní vyšetřovatel ho následně obvinil z usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí až šest let kriminálu.
Po zmíněném incidentu byl Robert F. nejprve několik týdnů v pracovní neschopnosti a v březnu potom dohodou ukončil pracovní poměr u přerovské městské policie.

orf

Reklama

OS MORAVAINVEST

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

Pojištění motorových vozidel Pojištění osob Pojištění majetku Pojištění průmyslových a podnikatelských rizik