Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.1 °C

Přerovské mažoretky FANTASY byly zlaté na mistrovství Evropy 2015 v Polsku

Sport

29.6.2015

Autor: Team Fantasy

Minulý víkend 27.-28.6.2015 se konal 10.ročník mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu v polském městě Kedzierzyn-Kozle. Sportovní oddíl Fantasy získal na MČR 2015 v mažoretkovém sportu celkem 16 postupů na ME, a tak se v sobotu 27.6.2015 v brzkých ranních hodinách vydaly mažoretky v doprovodu trenérek a svých skvělých rodičů směr Polsko.

Cesta byla opravdu velmi zábavná a děvčata na sobě nedávala vůbec znát trému. Po příjezdu do nové sportovní haly Azoty v Polsku začaly bouřlivé kadeřnické a kosmetické přípravy. Kdo měl ruce a nohy, chopil se hřebenů, gumiček a líčidel, dokonce i tatínci si vyzkoušeli, jak náročné je děvčata nachystat tak, aby jejich výkon byl dokonalý. Nakonec přenechali krášlení zkušeným a chopili se úkonu jejich srdci bližšímu – pitnému režimu.

Samotné zahájení ME bylo velmi slavnostní a všechna děvčata v doprovodu svých trenérek Kateřiny Krmelová a Zuzany Crhové na slavnostním nástupu zářila. Sobotní klání patřilo kategorii pompom (třásně), kde jsme měli hned několik startů, a to jak v kategorii kadet (8-11 let), tak i v kategorii junior (12-14 let). Jako první bojovaly naše kadetky se svou sestavou Ferrari, svůj závod rozjely a do cíle dorazily jako první – získaly 1. místo a titul mistrů Evropy 2015. Naše kadetka Adélka Langová nám udělala obrovskou radost – se svým pompom sólem získala ocenění nejvyšší – 1. místo a titul mistryně Evropy 2015. Další sólistky Natálka Macháčková nás svým sólovým vystoupením v kategorii junior provedla Madagaskarem a získala krásné 4. místo, Kačenka Dokládalová se svým šibalským úsměvem za své sólo získala krásné 8. místo. V kategorii duo junior pompom se o obrovskou radost a slzyšstěstí postaraly naše Adélka Krmelová a Natálka Macháčková, své duo Pavoučci předvedly s ladností a elegancí a od poroty získaly ocenění nejvyšší – 1. místo a titul mistryně Evropy 2015. V kategorii miniformace kadetky pompom jsme měli také zastoupení. I když děvčata nejela sestavu kompletní, přesto předvedla svou sestavu Hasiči s velkým nasazením a získala od poroty krásné 4. místo. I juniorky se radovaly – se svou miniformací Afrika získaly krásné 3. místo a titul 2. vicemistryně Evropy 2015. Závěr sobotního klání patřilo kategorii MIX skupin (kombinace hůlky + třásně). I my jsme zde nesměli chybět. V kategorii junior jsme předvedli sestavu The Addams Family a získali od poroty nejvyšší ocenění – 1. místo a titul mistrů Evropy 2015. Krásná sobota, spousta emocí, krásné výkony, spousta radosti, slzy štěstí.

I když bylo co oslavovat, děvčata byla po celém dni velmi unavená, a tak místo oslav jsme se jeli ubytovat a spát, a bouřlivé oslavy jsme nechali na rodičovském teamu, který řádně všechny umístění oslavil.

Nedělní klání patřilo kategorii baton (hůlka), která začala hned ráno v 8 hodin. V kategorii kadetky naše Adélka Langová získala za své sólo krásné 13. místo, v kategorii junior získala za svou sestavu Shubidu krásné 10. místo Natálka Macháčková. V kategorii duo junior rozehrály ping pong zápas naše děvčata Kačka Valentová a Andrejka Dokoupilová, která získala ocenění nejvyšší – 1. místo a titul mistryně Evropy 2015. Další juniorské duo v podání Agátky Chmelařové a Lucinky Lajtochové si vybojovalo krásné 6. místo. Juniorská miniformace si se svou sestavou Krasobruslařky vybruslila krásné 5.místo. Nezaháleli jsme ani v kategorii senior. Své senior sólo předvedla Nikča Figurová a ve velké konkurenci získala krásné 19. místo.

Obrovskou radost jsme měli z umístění našich juniorek v kategorii skupin!!! Děvčata předvedla dvě sestavy, a to pochodové defilé Wikingové, za které získala 3. místo a titul 2. vicemistr Evropy 2015 v pochodovém defilé, a pódiovou skladbu Stroj času, za kterou získaly 2. místo a titul 1. vicemistr Evropy 2015.

Nejen že team Fantasy získal spoustu cenných kovů, ale z Polska si odváží dalších 8 postupů na mistrovství světa 2015, které se bude konat ve dnech 26.8.-29.8.2015 v Praze. Sportovní oddíl Fantasy bude tedy reprezentovat město Přerov hned s 11 sestavami. Držme palce :)

Všem mažoretkám, které se podílely na všech umístěních moc gratulujeme, děkujeme za perfektní reprezentaci svého teamu Fantasy a města Přerova. Rovněž také velké DÍKY a gratulace patří trenérkám Kateřině Krmelové a Zuzaně Crhové za perfektní přípravu děvčat a reprezentaci. Velké díky paní Valentové a Netopilové za celoroční organizaci Fantasy, paní Pospíšilové, Lukešové, Netopilové, Langové a dalším maminkám za vizáž děvčat a především všem SUPER RODIČŮM za podporu svých dětí a podporu celého teamu Fantasy.

Team Fantasy

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.