Reklama

Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava, venku je 21.7 °C

Přepadení za bílého dne. Na mladého muže útočili nožem, policie hledá svědky

Krimi

15.2.2012

Autor: pnar

K přepadení došlo včera v odpoledních hodinách. Tři mladíci napadli na nábřeží Dr. Edvarda Beneše osmadvacetiletého muže. Když zjistili, že u sebe nemá žádnou hotovost, shodili ho na zem a vytáhli nůž. Do muže začali kopat a bodli ho do zad a do ruky. Následně z místa činu utekli. Policie žádá o pomoc případné svědky.

Včera v 15:15 hodin se osmadvacetiletý mladý muž pohyboval na nábřeží Dr. Edvarda Beneše u nefungujícího novinového stánku v blízkosti křižovatky s ulicí Tržní. Přistoupili k němu tři doposud neznámí pachatelé a jeden z nich ho přitlačil na boční zeď trafiky s tím, že po něm požadoval občanský průkaz a cigarety. Při tom ho rukou prošacoval. Napadený jim řekl, že nic nemá. "To zřejmě útočníky vyprovokovalo a všichni vytáhli nože tak zvané motýlky. Poškozeného shodili na zem a společně ho kopali do oblasti žeber a hlavy. Sahali mu také do obuvi, aby zjistili, zda tam nemá něco uschované. Pak ho otočili na břicho a muž ucítil bodnutí do zad a ruky," popsala policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová.
Pachatelé potom z místa odešli k budově elektrárny a napadeného zanechali na místě. Mladý muž následně vyhledal lékařskou pomoc. Utrpěl naštěstí jen povrchové zranění na obou uvedených místech s dobou léčení dva týdny. Poškozený k popisu pachatelů uvedl pouze to, že se jednalo o muže ve věku osmnáct až dvacet let, štíhlé postavy. Všichni na sobě měli modré rifle v přední části s průřezy, bílé nebo černošedé botasky a všichni měli mikiny s kapucí v modré, šedé a černo-červené barvě s motivy lebek a mečů. Na mikinách měli zimní bundy a na hlavách kšiltovky. Všichni útočníci měli černé vlasy.
Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích této nebezpečné trestné činnosti. "Případní svědci mohou veškeré poznatky a informace, které povedou k odhalení totožnosti pachatelů, sdělit na kteroukoli policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158," vyzvala mluvčí.

pnar

Reklama

HOSPŮDKA ANIČČIN DVŮR

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Hospůdka je součástí areálu Aniččin dvůr na Čechově ulici. Najdete zde domácí kuchyni s tradičními jídly, polední menu po celý týden, grilované speciality na skvělém grilu, pivo, víno...