Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.4 °C

Pěnivý zlatavý mok tekl proudem. Pivovar Zubr oslavil narozeniny

Zprávy z regionu

24.4.2017

Autor: hcz

Od pátečního odpoledne do večerních hodin se v areálu Pivovaru Zubr slavilo. A nebyla to oslava ledajaká, ta letošní byla o to výiímečnější, neboť pivovar slavil 145 let své existence. Popřát oslavencům , kteří pro své gratulanty připravili bohatý program v podobě vystoupení kapel Levitate, Zoči Voči, Limetal a Škwor, přišlo asi 3600 lidí.

"Pro návštěvníky jsme přichystali dárek v podobě ceny vstupenky, ve které byla zahrnuta neomezená konzumace piva, limonád i cideru a navíc měli možnost vychutnat si i limitovanou edici Narozeninového speciálu 14,5%, který je aktuálně nejsilnějším speciálem z produkce našeho pivovaru," řekl ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. Už od třetí hodiny odpolední se před branami pivovaru scházeli první návštěvníci. Oslavencům přálo i počasí, a tak se dala předpokládat hojná účast fanoušků zlatavého moku a dobré muziky. Během odpoledne a večera vypili "gratulanti" 15 500 půllitrů piva Zubr, 1 800 ciderů Royal Dog a 1 100 limonád z produkce pivovaru Zubr. 

"Na dnešní oslavu jsem se moc těšil, nejen na nové pivo, které je opravdu luxusní, ale i na kapely Limetal a Škwor, jsou supéééér... Já jsem přišel hned na začátek a vystoupení první kapely z Luhačovic - Levitate, kterou jsem neznal, mne mile překvapilo. Vstupenku jsem si koupil už v předprodeji a jen jsem doufal, že se i počasí umoudří. Ještě včera to vypadalo všelijak. Ale je fajn, že nás 'pivaře' má i tam nahoře někdo rád a že jsme mohli spolu s pivovarem oslavit jeho narozeniny," prozradil s pěnivým mokem v ruce třiapadesátiletý Milan z Olomouce.

A čím se může ještě pivovar Zubr pochlubit? Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv) a navíc byl pivovar Zubr zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí, navázal tak na loňský úspěch, kdy si absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016 odnesl ležák Zubr Premium.

hcz