Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 7.6 °C

Parkoviště před pasáží se stane minulostí, vznikne tu klidová zóna

Zprávy z regionu

23.10.2014

Autor: zd

Prostor před pasáží čeká razantní proměna. Lokalita, sevřená mezi dvěma školami, slouží v současné době jako provizorní parkoviště pro dvanáct aut. V pondělí 27. října sem najedou stavební stroje a dělníci tu začnou stavět klidovou zónu. Auta vystřídá vodoteč, místo k posezení, osvětlení i nová zeleň.

Centrum města tak bude oázou klidu, parkoviště se stane minulostí. "Chceme místo zatraktivnit tak, aby nefungovalo jen jako průchozí prostor, ale aby nabídlo příjemné prostředí s posezením pro návštěvníky všech věkových kategorií," konstatoval náměstek Michal Zácha. Klidová zóna bude připomínat miniaturní parčík, v němž bude mít své místo mělká vodoteč se strukturou tří betonových polokoulí na dně. "Ty rozčeří vodu, která bude hlasitě zurčet. Hned vedle vtoku bude jednoduché pítko, které návštěvníci určitě v horkých dnech ocení. Středem, mezi stromy, povede symbolická a tvarově velmi lapidární lávka z ocelových trubek," uvedl k podobě prostoru před pasáží Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu. Dle jeho slov tu budou vysazeny trsy speciálního druhu trávy, který připomíná rákosovité porosty kolem vody.

Úprava prostoru bude stát 2, 800 milionu, a pokud půjde vše hladce, hotovo by mělo být do konce roku. V průběhu stavby by průchod pasáží měl být přístupný z obou stran.

zd

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.