Reklama

Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie (výročí: Květnové povstání českého lidu), venku je 14.5 °C

Nové dětské hřiště lidé odmítali, radnice se rozhodla nestavět

Zprávy z regionu

20.1.2011

Autor: pnar

Nesouhlas a odmítání, taková byla podle slov přerovské radnice reakce lidí na výstavbu nového dětského hřiště na Jižní čtvrti III. Připravený projekt i možné finance z evropských fondů tak radnice zavrhla a projekt mizí v propadlišti dějin.

Přerovský magistrát nechal v roce 2005 zpracovat Koncepci dětských hřišť, která byla následně schválena zastupitelstvem. Jedním z dětských hřišť, která byla určena k rekonstrukci, bylo i hřiště ve vnitrobloku obytných domů Jižní čtvrť III. Na toto hřiště bylo přitom možné získat evropské prostředky z Integrovaného operačního programu.
"Po zpracování předběžného návrhu projektantem následovalo veřejné projednání s obyvateli Jižní čtvrti III. Obyvatelé byli o veřejném projednání informováni pomocí letáků vyvěšených na vchody domů a ve vnitrobloku na místě budoucího hřiště," uvedl mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal.

Na veřejném projednání obyvatelé vyjádřili nejen svůj jednoznačný nesouhlas s budováním dětského hřiště uvnitř vnitrobloku, ale i s dalšími úpravami, které radnice plánovala. Mezi ně patřily i propojovací chodníky či umístění městského mobiliáře.

"Z důvodu tohoto nesouhlasu nebude v letošním roce hřiště na Jižní čtvrti III zrealizováno. V koncepci dětských hřišť i dlouhodobém plánu rekonstrukce dětských hřišť však zůstane zachováno s tím, že jeho případná realizace bude odsunuta na neurčito," popsal současný stav situace Přidal. Zároveň také dodal, že byla bohužel tímto postojem místních obyvatel zmařena šance s minimálním finančním nárokem na rozpočet města vybudovat nové dětské hřiště.

pnar

Reklama

Středisko volného času Atlas a Bios, Přerov

Katalog firem » Vzdělávání » Dětské organizace

Středisko volného času ATLAS a BIOS, Přerov nabízí dětem, mládeži i dospělým aktivní trávení volného času ve více než 130 zájmových kroužcích. K dalším aktivitám se řadí výukov...