Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12 °C

Na ZŠ Trávník mají Zelenou střešní terasu a Vodní svět

Zprávy z regionu

12.11.2014

Autor: zd

Na podzim letošního roku na ZŠ Trávník úspěšně dokončili Zelené střešní terasy a Vodní svět ve školní zahradě. Projektové aktivity byly realizovány v průběhu letošního roku v rámci mezinárodního programu Ekoškola. Práce na projektu umožnily žákům realizovat jejich vlastní navrhované úpravy na výsadbu zeleně ve škole.

V rámci projektu byl vytvořen nový střešní modelový biotop jako ukázka extenzivního způsobu pěstování rostlin v sídlištní zástavbě. Ten je praktickým příkladem využití dešťové vody k zavlažování suchomilného biotopu, lidé tak nemusí myslet na zalévání. Do prostoru školní zahrady byl instalován také Vodní svět, který demonstruje přirozený tok vody v krajině a simuluje přirozený koloběh vody v přírodě. Žáci tak mají možnost pozorovat rozdílné životní podmínky rostlin i kontrast mezi vlhkomilným a suchomilným biotopem.

Vodní svět bude prakticky využíván v hodinách matematiky a fyziky k výpočtům a demonstraci základních fyzikálních principů a pro mladší žáky bude, zejména v letních měsících, určen k experimentování a badatelským pokusům s vodou. Vodní svět navazuje na již dříve vybudovanou Dešťovou zahradu a zahradní jezírko. Praktické části realizace dřevěného modelu Vodního světa se ujali studenti SŠ Řezbářské z Tovačova. Na základě návrhu ZŠ Trávník tak studenti zhotovili jedinečný model, který je nejen výukovým prvkem, ale také estetickou ozdobou školní zahrady.

V průběhu projektu byl vytvořen a předveden žákům i veřejnosti nový výukový program zaměřený na efektivní využití dešťové vody a úspory pitné vody v každodenním životě žáků pod názvem Putování s kapičkou vody. Významným přínosem do budoucna je možnost realizace nových terénních výukových pozorování i badatelské výuky. Realizace tohoto projektu byla finančně podpořena Magistrátem města Přerova z Programu na podporu aktivit v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty a SPŠ při ZŠ Přerov, Trávník 27.

zd

Reklama

Swiss Life Select - Ing. Jiří Peloušek

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

FINANČNÍ PORADENSTVÍ Součástí standardů naší činnosti je detailní analýza rizik, audit stávajících pojistných smluv, návrh řešení pojistné ochrany, správa pojistných smluv a dohled ...