Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.5 °C

Myslivci pasovali na plese lovce černé zvěře

Zprávy z regionu

14.3.2011

Autor: hcz

Ke každému mysliveckému bálu neodmyslitelně patří kromě bohatého kulturního programu a tomboly i zvěřinové speciality. Kokorští myslivci ale připravili pro místní a přespolní návštěvníky ještě něco navíc. Zcela zaplněný sál sokolovny vyzdobený vycpanými zvířaty a trofejemi byl svědkem pasování Martina Pavlíka na lovce černé zvěře.

"Vždy v červenci jsme dělali myslivecké večery, ale spolky které se tady rozmohly a sponzoři nás dotlačili k tomu, abychom letos uspořádali i první myslivecký ples. Šli jsme do toho. Jak se to dělá, jsme odkoukali z okolí," řekl Antonín Brada z pořádajícího mysliveckého sdružení Kokory - Hradisko. Důkazem toho, že se jim to opravdu povedlo, byly stovky spokojených návštěvníků. Vždyť nechyběla ani bohatá tombola, ale ani zvěřinové speciality. Podával se dančí řízek, zvěřinový guláš, divočák na smetaně nebo se zelím. "Jídlo je opravdu znamenité. Nejsem místní. Do Kokor jsem ale na myslivecké zábavy jezdila už jako mladá holka. Co si pamatuji, už tenkrát sem jezdilo spoustu lidí. Přilákala je sem nejen dobrá muzika, ale i výborné jídlo," zavzpomínala na svá mladá léta Ylona Procházková.

Ředitelem a moderátorem plesu byl Martin Pavlík, kterého jeho kolegové myslivci v průběhu večera pasovali na lovce černé zvěře. Za svým divočákem nejel nikam daleko. Prozradil, že ho ulovil v místní lokalitě. Slavnostní fanfáry mu přijeli zahrát trubači z Troubek, Kyselovic a Zářičí. K poslechu a tanci hrál Elixír a první myslivecký ples si nenechal ujít ani primátor Přerova Jiří Lajtoch.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.