Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.5 °C

Blues nad Bečvou přilákal do Přerova davy lidí. Při vystoupení Radima Hladíka a Blue Effectu to v kotli vřelo

Kultura

8.9.2014

Autor: hcz

O víkendu to v areálu přerovského pivovaru Zubr vřelo. Druhý ročník festivalu Blues nad Bečvou přilákal do Přerova stovky lidí. Mezi hosty, kteří na pódiu vystoupili, nechyběl ani Jaroslav Wykrent a tahákem pro všechny byl bezesporu Radim Hladík a Blue Effect.

Oproti loňskému ročníku se festival rozrostl na tři stage. "Loňský ročník byl pro nás trochu hektický a my si vyzkoušeli, co vydržíme," řekl před zahájením Ivan Němeček, který se svou kapelou doprovázel přerovského "písničkáře" - legendu Jaroslava Wykrenta. "Jarda patří k nejvýznamnějším skladatelům české hudby. Byl zakladatelem Synkopy, hrál ve Flamingu a v roce 2011 se mně ho podařilo přemluvit, aby se na pódium vrátil. Slíbil jsem mu, že poskládám tu nejlepší kapelu, co umím, a kapela se spolu s Jardou Wykrentem pustila do nahrávání nového CD. "Ivanovi se podařilo sestavit opravdu kvalitní kapelu. Na novém CD je nejstarší písnička Škola lásky, které je padesát let, a nechybí ani nejmladší, které jsou teprve dva měsíce. Deska začíná skladbou Nedohraná partie a druhou skladbou je pak ústřední melodie Už to prostě není ono (tak se jmenuje nové CD). Tato píseň je zároveň i mým stařeckým vyznáním," prozradil návštěvníkům areálu přerovského pivovaru Wykrent.

Koncert byl velkolepý. "U nás v Ivanovicích na Hané je Babí léto, ale my jsme si řekli, že pojedeme do Přerova na Wykrenta," svěřili se manželé Rosákovi. Také Čestmír Beťák byl vystoupením přerovské legendy nadšený: "Z hitu Sára jsem úplně hotovej. Je to nejlepší písnička, kterou Jarda má."

Návštěvníci večer zcela zaplnili prostor pod pódiem. Tahákem pro všechny bylo vystoupení kapely Blue Effect, kterou v současnosti tvoří vedle jejího zakládajícího člena Radima Hladíka i několik mladších muzikantů. Během koncertu došlo nejen na největší hit Sluneční hrob, který kapela zahrála dokonce dvakrát, podruhé za mohutného doprovodu publika, ale i na další skladby jako Má hra nebo Rajky. Kvalitní živá hudba a projev zpívajícího kytaristy Honzy Křížka strhl všechny návštěvníky. V kotli to vřelo. "Hrálo se nám výborně. Počasí vyšlo a my jsme spokojený. Doufám, že bylo spokojené i publikum," řekl po vystoupení Hladík, který hraje s kapelou v této sestavě již deset let v kuse. Prozradil také, že letos poprvé měli s kapelou po deseti letech 14 dní dovolené. "Předtím nic. Pořád jsme hráli, prostě nás to baví. My jsme takový sobci, hrajeme v první řadě pro sebe, že se to líbí lidem - to je už navíc," dodal Hladík. "Vystoupení Radima a Blue Effectu bylo vynikající. Radim je fantastickej chlap. Já jsem z jejich koncertu nadšený a moc jim děkuji," řekl jeden z fanoušků Jarda Chládek.

Spokojení byli i organizátoři. "Jsem rád, že se druhý ročník festivalu Blues nad Bečvou povedl. Nebude jednoduché to příští rok překonat, už právě kvůli Blue Effect," svěřil se dramaturg festivalu Pavel Ondrůj. Večer plný kvalitní muziky pak pokračoval v Restauraci Pivovar s polskými Boogie Boys.

hcz

Reklama

Městys Dřevohostice

Katalog firem » Obce » A-K

Městys Dřevohostice se rozkládá po obou březích říčky Bystřičky, asi 15 kilometrů jihovýchodně od Přerova, na okraji Hostýnské vrchoviny. V současné době zde žije asi 1500 obyvatel a k...