Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.8 °C

Dřevohosticemi se rozléhal folk a na podiu dohlížela na kapely Lajka

Zprávy z regionu

23.8.2010

Autor: hcz

O víkendu se v areálu zámecké zahrady v Dřevohosticích konat již šestý ročník přehlídek folkové, country, trampské a bluegrassové muziky. Pořadatelé - Městys Dřevohostice ve spolupráci s dramaturgyní Blankou Tornádo Prudilovou z Lipníka nad Bečvou připravili i tentokrát pro návštěvníky pestrý hudební koktejl.

Čestné role nesoutěžního předjezdce se tentokrát ujala studentská kapela z Lipníka nad Bečvou Blues band Ondřeje Hanouska. Jako první se o přízeň auditoria v diváckém hlasování ucházela pánská formace z Prostějova kapela Taverna, která se na hudební scéně pohybuje už od roku 1993. Následoval Kámen úrazu, kapela, která do Dřevohostic zavítala až z Benátek nad Jizerou, z Ostravska přijelo trio muzikantů I.C.Q., z Prahy acapellová formace Toast Singers a posledními v pořadí, kteří se ucházeli o diváckou přízeň byli olomoučtí muzikanti, kapela, Bujabéza.

"Loni v divácké soutěži zvítězil Přístav, kapela, která se svými trampskými písničkami zaútočila na chuťové pohárky i tentokrát a v hlavním čase a vystoupila v čestném recitálu," prozradila dramaturgyně festivalu Blanka Tornádo Prudilová.
Lahůdkou festivalu byli Žamboši a Tomáš Kočko s orchestrem. "Žamboši tady hráli před čtyřmi lety jako písničkářské duo, letos se vrátili jako hvězdné trio a přivezli ze Vsetína svůj andělský folk. Hlavním hostem dnešního večera je ale Tomáš Kočko, charismatický moravský world muzikant, který je nezřídka označován jako valašský Pavlica.U nás dostal se svou kapelou přízvisek jako beskydské Chieftanis či moravské Jethro Tull," dodala Pudilová.

Zahrát přijel do Dřevohostic také Heřmánek, kapela, která chce svou muzikou působit lidem radost, přinášet jim pohodu a mít na ně blahodárné účinky jako stejnojmenná bylina. V repertoáru kapely byly kromě countryovek také písničky bluegrassové, nebo irské. Každý z účinkujících dostal na památku od pořadatelů perníkovou veverku, která je symbolem festivalu.

Na podiu však nechyběl ani maskot Dřevohostického folkáče, pes Lajka.
"Lajka je úžasné stvoření, které nechodí, ale jezdí na kolečkách. Je to vycpaný pes s krásnýma smutnýma očima. Při předloňském sejšnu neletěl při trampské hymně Vlajka vzhůru letí prapor, ale právě tento vycpaný pes, který se od té doby stal maskotem festivalu," prozradila přihlížejícím divákům dramaturgyně.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.