Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 15.1 °C

Do práce na kole? Podpořte kampaň a soutěžte o ceny

Zprávy z regionu

31.1.2014

Autor: zd

Přerov se zařadil mezi patnáct měst, která podpořila kampaň Do práce na kole. Cílem tohoto projektu je přimět zaměstnance firem, aby na jeden měsíc vyměnili volant za řídítka a do práce jezdili na kole. Tuto myšlenku podpořili i přerovští radní. Na kolech bychom měli do zaměstnání vyšlápnout v květnu.

"Akce proběhne formou celoměsíční soutěže v květnu, ale už od poloviny března se mohou zájemci zaevidovat na internetových stránkách dopracenakole.net. Firemní týmy, čítající dva až pět členů, si budou do systému zapisovat ujeté kilometry. Nejlepší kolektivy pak budou 5. června vyhodnoceny a čekají je věcné ceny. Budeme rádi, když i Přerov bude mít své zdatné reprezentanty," nastínil přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

K propagaci cyklistické dopravy se Přerov přihlásil už v minulých letech, ale 4. ročníku této kampaně, kterou spolupořádá občanské sdružení Auto*Mat, se zúčastní letos poprvé. "Jsme součástí Asociace měst pro cyklisty. Náš záměr jsme podpořili také zřízením funkce cyklokoordinátora, který bude i naším hlavním garantem kampaně Do práce na kole 2014," uvedl náměstek přerovského primátora Josef Kulíšek, který návrh o zapojení do akce předložil radním ke schválení.

Podle Janalíka je hlavním cílem především změnit vnímání cyklistické dopravy a přesvědčit Přerovany o výhodách jízdy na kole. Cesty do zaměstnání a ze zaměstnání totiž představují více než jednu třetinu všech cest během dne - a způsob, jakým jsou vykonávány, výrazně ovlivňuje naše zdraví, životní prostředí a celkovou kvalitu našich životů. "A protože je podstatné i to, aby lidé měli podporu zaměstnavatelů, proběhne letos také soutěž 'Cyklozaměstnavatel města Přerova'," zdůraznil cyklokoordinátor. Hodnotit se bude především to, jaké podmínky zaměstnavatelé nabízejí lidem, kteří dojíždějí do práce na kole

"Součástí celé akce se stane i přerovská cyklojízda, kterou jsme naplánovali na 9. května," podotkl Janalík. Pokud tedy budete chtít podpořit tuto kampaň a vítr ve vlasech vám nevadí, popřemýšlejte nad složením firemního týmu.

zd

Reklama

Solární studio NAOMI

Katalog firem » Služby » Solária

Každá naše pobočka zaměstnává 2 osoby, jako obsluhu studia, které jsou odborně proškoleny v oblasti opalování a v oblasti solární kosmetiky. Vždy Vám velmi rádi poradí, vše odborně vysv...